Rafajec, osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnje djevojke, kod sutkinje istrage

Branko Rafajac / Facebook

Osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, 41-godišnji Branko Rafajac u subotu je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a potom je dovedeno kod sutkinje istrage riječkoga Županijskog suda, Helene Randić, koja će odlučiti o njegovu zadržavanju u istražnom zatvoru.

Njegov odvjetnik Goran Crnković, izjavio je novinarima da je osumnjičeni Rafajac u Županijskom državnom odvjetništvu iznosio obranu, unatoč odvjetnikovu savjetu da se brani šutnjom.

Druge detalje, rekao je riječki odvjetnik Crnković, ne želi iznositi zbog pijeteta prema malodobnoj žrtvi i njenoj obitelji, čak i kad bi mu to dopuštao zakon.

Odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru osumnjičenoga za ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju, sutkinja bi trebala donijeti popodne.



Četrdeset jednogodišnjeg Branka Rafajca se sumnjiči da je u petak ujutro, malo iza 6 sati u zgradi u Malom Lošinju napao djevojku injenu majku, nanijevši djevojci teške ozljede nožem. Majka se ujutro spremala za posao, a djevojka za školu, kada ih je Rafajec napao u dvorištu zgrade u kojoj su stanovale. Unatoč brzoj intervenciji liječničke pomoći, 16-godišnja djevojka je zbog težine ozljeda umrla na mjestu napada.

Rafajac je ubrzo priveden u policijsku postaju

Kako su u izjavama za medije naveli majka i otac ubijene 16-godišnje djevojke, Rafajac i ta obitelj nisu se poznavali. Rafajac je rodom iz Osijeka, a već nekoliko godina živi u Malom Lošinju. Kako je objavljeno u medijima, policija ga već poznaje zbog niza kaznenih djela i prekršaja. Evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanje droge i remećenje javnog reda i mira. Godine 2018. bio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Komentari