Radovan Fuchs novi je ministar obrazovanja, otkrio je što će mu biti prioritet kada preuzme dužnost

screenshot

“Prihvatio sam biti novi ministar i to je sve što mogu reći. Prvi potez bit će organizacija nastave na jesen”, kazao je Fuchs u izjavi ispred Banskih dvora nakon sastanka s premijerom Plenkovićem. 

“To je apsolutni prioritet, da vidimo da učenici mogu po svim pravilima struke, i epidemiološke naravno, vratiti u učionice, ako je to ikako moguće. Vidjet ćemo što će biti”, kazao je Fuchs.

Ako to ne bude moguće, dodao je, onda će nastava biti organizirana online.

“Pokušat ćemo učiniti apsolutno sve u suradnji sa svim dionicima, uključiti i lokalne vlasti, jednako tako i agencije, u prvom redu epidemiologe, da se posloži stvar kako bi nastava mogla krenuti u učionicama”, naglasio je.



Komentirao je i rad svoje prethodnice Blaženke Divjak rekavši da je puno puta ponovio kako nijedan ministar ne dolazi na mjesto ministra zato da bi nešto namjerno pokvario ili unazadio.

“Uglavnom radi onako kako misli da najbolje radi, mislim da se na tome možemo zaustaviti”, rekao je Fuchs.

Anušić: “Tramišak može biti ministrica regionalnog razvoja i EU fondova”

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je u ponedjeljak da je za Ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije predložio Natašu Tramišak jer ona može raditi taj posao.

Tramišak je jutros došla u Banske dvore na razgovor s mandatarom, a Anušić je ustvrdio je da je trenutna osječko-baranjska pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a, njegov prijedlog za ministricu.

Na pitanje je li Tramišak nova ministrica EU fondova, odgovorio je da treba sačekati popodnevnu sjednicu stranačkih tijela.

“Ona je naš prijedlog, hoće li biti ministrica, to ćemo vidjeti. Ne bih predložio osobu koja ne može raditi taj posao. Posao koji je ona radila je vidljiv, mjerljiv, opipljiv i može se provjeriti. Punih 12 godina još prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju radila je s pretpristupnim fondovima EU-a i svoj je posao radila više nego odlično”, ocijenio je, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari