Radnici Đure Đakovića zasad odustaju od prosvjeda: Imamo obećanja da ćemo od ponedjeljka početi primati plaću

Cropix

Ivan Barić, sindikalni povjerenik i predsjednik štrajkačkog odbora Đure Đakovića, bio je gost Novog dana.

Kazao je kako je situacija s isplatom plaća za studeni i prosinac ista kao i do prije.

“Situacija jednaka kao i prije. Imamo obećanja da će oko ponedjeljka industrijska rješenja iz grupacije početi dobivati plaću. U specijalnim vozilima 30 plaća je po određenim naplatama i fakturama sjelo jučer. Za ostatak, koliko mi znamo, u suradnji s našim upravama, se može očekivati do Nove godine. Tako vrijedi i za grupu”, kazao je Ivan Barić.

Andrej Plenović će primiti radnike

Ministar Darko Horvat kaže nema razloga za prosvjed koji ste najavili na Badnjak?



“Mi smo bili jasni. Želimo sastanak s premijerom iz kojeg će nam se dati konkretni zaključci, da nam se kaže kada će se ljudi vratiti na svoja radna mjesta i da Đuro Đaković konačno dobije kreditna sredstva za pokretanje proizvodnje. U ovom trenutku počeo je u Ministarstvu gospodarstva sastanak s ministrima i našim upravama sastanak, i tamo se treba odrediti smjer Đure Đakovića.

Rezultati tog sastanka bit će prezentirani u ponedjeljak će u pola deset, kada će Andrej Plenković primniri radnike i reći nam kada se očekuju konkretni ogovori oko početka rada, budućnosti firme.

S obzirom na potvrđen poziv, obavijestili smo članstvo da od prosvjeda sada odustajemo”, rekao je Ivan Barić.

Dodao je da im je obećano da će upravu dobiti za dva tjedna, te da bi postavili upravu grupe, jer se to dugo razvlači.

Vlada mora konsolidirati tvrtku

“Na sastanku je pitao jesmo li za određena imena, a mi smo rekli da nećemo ništa određivati. Ministarstvo nije razgovaralo s eventualnim kandidatima do tada.

Kada su u pitanju strateški partneri, mi smo za svakog strateškog partnera, za svakoga tko će vratiti stabilnost u Đuru Đakovića. No strateški partner želi konsolidiranu firmu i neće doći ako potrošimo tri mjeseca na leru i još 30-40 milijuna kuna gubitka jer ne radimo. Vlada mora konsolidirati firmu, tada će doći partner.

Mi radimo za vjerojatno najgore kupce na svijetu, Francuze i Engleze, tu nema pardona. Kada oni kažu da smo dobar proizvođać i da s nama žele nastaviti suradnju, kao i da se za kašnjenja tri mjeseca neće se zaračunati penali… Oni kao kupac garantiraju nastavak suradnje”, kazao je Ivan Barić.

Komentari