RADNICI ĐURE ĐAKOVIĆA BEZ PLAĆA Naš štrajk neće biti miran poput prosvjeda prosvjetara

Cropix

Radnici slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković grupe za proizvodnju vagona, tramvaja, specijalnih vozila i strojeva od četvrtka će ponovno štrajkati zbog neisplate plaća za listopad, najavili su u srijedu predstavnici radnika i sindikata.

“Radnici su nestrpljivi i gladni, među njima je jako puno branitelja koji nisu zaslužili da Vlada ne poduzima ništa”, poručio je predsjednik Štrajkaškog odbora Ivan Barić na konferenciji za novinare održanoj ispred Ministarstva gospodarstva.

U ministarstvu ih je, kaže, primio zamjenik ministra koji im nije odgovorio na ključna pitanja, poput kada kreće isplata plaća.

“Jučer je isteklo mirenje, mi nemamo druge nego ići u štrajk”, poručio je Barić.



U Ministarstvu gospodarstva dobili su informaciju da će ministar Darko Horvat iduću srijedu doći u Brod i obratiti se radnicima.

Klaus: Dođite s u Brod s plaćama i novim upravama

Željko Klaus, potpredsjednik SSSH za gospodarstvo, pozvao je premijera Andreja Plenkovića da se uključi u rješavanje problema jer je to prevelik problem da bi ga rješavali pomoćnici ministra.

Klaus poručuje da će se sindikat uključiti i u planiranje budućih akcija, koje neće biti tako mirne kao prosvjedi prosvjetara jer se radi “o malo drugačijem soju ljudi”.

“Ministre, dođite u Brod s plaćama, konkretnim rokovima i novim upravama”, pozvao je Klaus Horvata.

Podršku radnicima daju Sindikat metalaca i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, a Siniša Kosić iz Sindikata metalaca najavio je prosvjede na lokalnoj razini i na Markovu trgu dok Vlada i drugi pojedinačni vlasnici ne donesu nekakva rješenja.

“Ne smije se dopustiti da ljudi ne dobivaju plaće u tvrtki u kojoj država ima udio u vlasništvu. Radnici nisu krivi što tvrtka nije likvidna, to je odgovornost uprava koje su dale ostavke, ali, umjesto da su otišle, ostale su u tvrtki i dobivat će i dalje plaće”, istaknuo je Kosić.

Komentari