Radić odgovorio na HRT-ovo priopćenje: Oni su majstori nadrealne stvarnosti. Nije bilo ono što je bilo, nego što HRT kaže da je bilo

Mario Radic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić reagirao je na djetinjasti i prozirni odgovor HRT-a na njegove prozivke za prikazivanje karte na kojoj je Kosovo još uvijek dio Srbije i za izostanak izravnog prijenosa otvorenja vukovarskog Vodotornja.

“S HRT-a nisu objasnili kako je došlo do prikazivanja karte Europe na kojoj Kosovo nije neovisno, niti hoće li itko odgovarati za ovaj propust. Tek su ustvrdili da ne znaju u kojoj je emisiji ta karta prikazana, iako je iz sporne slike jasno da je riječ o studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska. Sada kada i to znaju, još jednom ih pozivam da od Ministarstva vanjskih poslova zatraže Odluku RH o priznanju Republike Kosovo i da je više ne ignoriraju.
No zato na Prisavlju tvrde kako na Vodotornju u vrijeme službenog otvorenja nije bilo nikakvog programa ni događaja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije.

Da to nije istina, potvrdila je javno voditeljica otvorenja Karmela Vukov-Colić, koja je na HRT-u provela 30 godina.

Citiram:



‘Čitam i ne vjerujem.

Ovo je službeno očitovanje sa stranica HRT-a. Neistinito i u najmanju ruku uvredljivo za organizatore i onih 30-40 ljudi koji su jučer uživo radili svečano otvorenje vukovarskog vodotornja. Ujedno i pravi odraz stanja na Prisavlju. Moram to reći. Zbog istinitog informiranja javnosti’, komentirala je Vukov-Colić na svom Facebooku.

A uoči otvorenja, jedan od izvođača Jacques Houdek, također na svom Facebooku, najavljuje nastup uživo s izvedbom pjesme Mojoj majci.

To su zasigurno bili hologrami

Iako HRT tvrdi da to sve nije istina, moram stidljivo priznati da sam i sam na svoje oči vidio Karmelu Vukov-Colić, Stanka Šarića i Najbolje hrvatske tamburaše, Jacquesa Houdeka i druge izvođače 15-ak minuta prije svečanog otvorenja. Pošto HRT tvrdi da svega toga nije bilo, to su zasigurno bili hologrami.

Osobno sam se uvjerio da je HRT majstor nadrealne stvarnosti, i to na sučeljavanju kandidata za predsjednika RH, kada je Miroslav Škoro u šminku ušao kao čovjek normalnog tena, a izašao kao bijeli hologram od kojega su pritom udaljili zvučne kutije tako da nije mogao čuti ostale kandidate.

Osim što se počela crvenjeti izvana, zgrada HRT-a od stida i sramote crveni se i iznutra jer smo dobili na desetke poziva i pisama podrške i isprike mnogobrojnih časnih djelatnika HRT-a zbog sramotnog izostanka prijenosa.

Prava istina je da je svečano otvorenje održano bez izravnog prijenosa na HRT-u i to je činjenica od koje na Prisavlju ne mogu pobjeći. Ali svi se skupa moramo naviknuti na “novo normalno” i na novi slogan HRT-a: NIJE BILO ŠTO JE BILO, NEGO ŠTO HRT KAŽE DA JE BILO”, piše Radić na društvenim mrežama.

HRT: U Vukovaru osim vatrometa nije bilo programa

Podsjetimo, Hrvatska radiotelevizija u subotu je odlučno odbacila prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog “neprenošenja” otvorenja vukovarskog Vodotornja.

“Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos ‘zbog epidemiološke situacije’ – kao i pristup ‘mjestu događaja’ našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17,30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet”, stoji u priopćenju.

“Naime, zbog istinitog informiranja javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije”, priopćili su s HRT-a.

HRT odgovorio na prozivke Domovinskog pokreta: U Vukovaru osim vatrometa nije bilo programa

Komentari