Radić o Škori: Svi smo ga upozoravali. Nije ovo bila prva ostavka koju je nudio

Mario Radić Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

V.d. predsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je previranja unutar stranke te odlazak bivšeg predsjednika stranke Miroslava Škore. 

Navodi da još uvijek imaju deset saborskih zastupnika, ali da bi se broj mogao smanjiti na osam. “To je stvar koja je, rekao bih čak i logična. Što se tiče podružnica, jedina koja je otišla je je podružnica Ličko-senjske županije”, rekao je Radić za N1.

“Miroslav Škoro nije jedini koji je osvojio mandate, sve su to ljudi s imenom i prezimenom koji su osvojili mandate”, dodao je.

Komentirao je hoće li Škoru i njegovu sestru Vesnu Vučemilović isključiti iz saborskog Kluba.



“Prema mojim informacijama, nitko nikada nije nekoga na taj način isključivao iz Kluba. Vidim sada da i SDP ima vrlo sličan problem. To će se donijeti na Klubu. Trenutno naš Klub još uvijek broji deset zastupnika”.

U stranci nije, kako navodi, ključno pitanje to što je Škoro potpredsjednik Sabora te da će o tome razgovarati.

Otkrio je da bi nakon odlaska Škore i njegove sestre broj zastupnika u njihovom Klubu mogao čak i porasti i da su pregovori u tijeku, ali nije htio otkriti o kome je točno riječ. “Kad bude bilo vrijeme, obznanit ćemo to javnosti”.

Osvrnuo se i na Škorine optužbe.

“Ja sam čovjek koji nije platio nijedan račun u stranci, čovjek koji je optužen da je imao karticu. Ja sam tu karticu podigao par dana nakon njegove ostavke jer sam prvi put trebao uzeti token da mogu plaćati račune. Tek prošli tjedan smo uzeli tokene, izvode računa tako da se forenzika provodi i duboko se nadam i vjerujem da neće biti ništa. Ali, ako nešto bude, onda ćemo prijaviti”.

‘Nije ovo bila prva ostavka koju je Škoro nudio’

Miroslav Škoro je Domovinskom pokretu prodavao svoje vino na što se Radić osvrnuo.

“Po meni to nije u redu. Mislim da je ovdje prijeđena granica koja nije primjerena. Svi smo ga upozoravali, zato je i nudio ostavke. Nije ovo bila prva ostavka koju je nudio, to je bio jedan proces predsjednika koji je nezadovoljan strankom i koji je nudio ostavku. To je sad iza nas”, otkrio je.

Na pitanje je li moguće da se Škoro prikloni vladajućoj većini odgovario je: “Sve je moguće”.

Komentari