Radić nakon odgode popisa stanovništva poslao poruku HDZ-u i SDSS-u: Možete kako hoćete, ali nećete dokle hoćete

Goran Mehkek / CROPIX

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić osvrnuo se navode kako će vladajući odgoditi popis stanovništva, navodno zbog korone.

“Zašto vijest o odgodi popisa stanovništva uopće ne iznenađuje? Popis je posebno delikatan u Vukovaru, gdje je HDZ izgubio vlast. Kao što znamo, po odluci HDZ-SDSS koalicije Srbi bi popisivali Srbe, Hrvati Hrvate, Mađari Mađare itd. Je li to novo normalno europejstvo novonormalnog HDZ-a?”, pita Radić i dodaje da ako HDZ-u bude odgovaralo da ljudi ne dišu, onda neće ni disati.

Pita se što znači jedna skandalozna prolongacija jednonacionalnog popisa stanovništva, u nisci ustupaka i predizbornih laži Andreja Plenkovića?

“Ništa. Sve što koristi HDZ-u u predizbornoj kampanji će biti, a što ne odgovara neće biti.
Kad prođu lokalni izbori trgovačka koalicija HDZ-SDSS će nastaviti provoditi politiku manjinskog partnera i Velikog gospodara Hrvatske Milorada Pupovca. Ovaj put žetončić bi trebao biti grad Vukovar”, kaže Radić.



Smatra kako je možda narod izbombardiran medijskim manipulacijama u režiji HDZ-ovog agitpropa, ali nije toliko izgubio kompas koliko bi Andrej Plenković htio.

“Izdržala je Hrvatska i komunizam i srpsku okupaciju i mađarizaciju pa će i ovaj zulum. Možete kako hoćete, ali nećete dokle hoćete”, poručuje Mario Radić.

Podsjetimo, pripreme za opsežan projekt popisa stanovništva traju još od 2016. godine, a još prije mjesec dana ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković pred saborskim je Odborom za lokalnu samoupravu tvrdila kako se sve pripreme provode redovito.

U DZS-u još ne znaju na koliko će se dugo odgoditi popis jer to će, kako kaže Plesac, ovisiti o epidemiološkim mjerama i odluci vlade i sabora koji moraju promijeniti Zakon o popisu stanovništva.

Komentari