Radić: Kamata na novac koji sam posudio stranci je zakonski minimalna i ne može biti manja

Screenshot HRT

Na pauzi aktualne sjednice glavnog odbora Domovinskog pokreta, članovi su davali izjave, a među njima i Mario Radić.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i de facto vođa “novog” Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je rad sjednice i optužbe bivšeg predsjednika.

Stegovni postupak protiv Šimundića

“Prošli smo prve tri točke. Prvo je bilo usvajanje poslovnika “Domovinskog odbora”, a druga točka je bila usvajanje pravilnika o članstvu”, rekao je Radić, prenosi HRT.

Treća je bila situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje smo donijeli odluku da ćemo pokrenuti stegovni postupak protiv gospodina Mate Šimundića, zbog nepoštivanja odluka predsjedništva DP-a Splitsko-dalmatinske županije, dodao je.



Stranački izbori u rujnu

“Na dnevnom redu je i ostavka predsjednika. Miroslav Škoro je dao ostavku, ponovio je to 27 puta. Predsjedništvo je tu ostavku prihvatilo. Domovinski odbor nema nikakvu ingerenciju nad tom ostavkom niti će biti točka o usvajanju ostavke kao takve. Ali ćemo napraviti raspravu o tome svemu”, kazao je.

“Mi smo tek sad formalno usvojili dokumente da možemo ići na unutarstranačke izbore i daljnje situacije. Razmišljamo da ti izbori budu što prije, mogao bi biti rujan”, istaknuo je.

Kamata zakonski nije mogla biti manja

“Ja sam, kao i gospodin Škoro, posudio stranci novce osobno i nikad nisam uzeo ni jednu kunu kamate. Kad je bila situacija sada u 4., 5. mjesecu lokalnih izbora, stranka je ostala bez novaca. Tvrtka u mom vlasništvu je posudila milijun i pol kuna”, rekao je.

“Kad tvrtka posudi novce onda ima zakonska minimalna kamata, koja u ovom trenutku iznosi 3,88 posto. Ne može biti 3,87 jer je to onda krivično djelo”, objasnio je.

“Mislim da je to bilo ružno. Mislim da on to zna i da to nije trebao tako”, smatra Radić.

Situacija nije doprinijela ugledu, ali do izbora ima vremena

“Ja ne znam kakvo je povjerenje birača. Da nam ovo nije doprinijelo ugledu stranke – nije sigurno. Nećemo se lagati. I ova situacija – ja sam već par puta izjavio da je mene malo i sram ove cijele situacije koja je, ali Bože moj, rekao je.

“Ja to gledam ovako. Dvije i pol godine su pred nama do prvih nekih redovnih izbora. Mislim da se stranka ima dovoljno vremena pripremiti. To je u nogometnom žargonu kao da se sad Dinamo priprema za Ligu prvaka koja će biti za dvije i pol godine. Mislim da ima dovoljno vremena i da ćemo mi uspjeti sebe ekipirati i ići dalje”, poručio je.

Komentari