Radić: I dalje ćemo inzistirati na čistim računima i budno paziti da Zagreb ne postane bankomat novih političko-interesnih hobotnica

Goran Mehkek / CROPIX

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić u podužem statusu na društvenim mrežama osvrnuo se na netom održane izbore te poručio da je Domovinski pokret snažna opcija koja se uspješno afirmirala desno od centra i koja nezaustavljivo dolazi, kao pokret koji će prije ili kasnije – pokrenuti Hrvatsku. 

Zahvalio je svim biračima koji su Domovinskom pokretu ukazali na povjerenje i kandidatima koje je ta stranka podržavala širom Hrvatske od Zagreba do Vukovara.

Podsjetio je na izborni uspjeh Domovinskog pokreta koji je dobio više od četiri stotine vijećnika u vijećima i skupštinama a koji je potvrdio Domovinski pokret kao snažnu opciju desno od centra kao pokret koji će prije ili kasnije pokrenuti Hrvatsku.

“Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ostvario je povijesni uspjeh jedne mlade stranke, ulaskom u drugi krug najtežih izbora – onih u Zagrebu, ostavivši iza sebe do sada najjače političke stranke, koje postoje trideset, pa čak i sedamdeset godina”, napisao je Radić.



Dodao je da se kampanja za lokalne izbore događala se u uvjetima potpune medijske blokade i agresije tzv. nezavisnih komentatora na Domovinski pokret i naše kandidate.

“Iza takve medijske dominacije stoje oni koji pokušavaju održati ‘status quo’ nudeći lažne promjene, koje niti žele, niti su ih u stanju provesti”, ustvrdio je.

Razotkrili smo pažljivo skrivane koalicije i interesne mreže

Radić je ustvrdio i kako su tijekom kampanje, unatoč medijskoj blokadi, uspjeli razotkriti pažljivo skrivane koalicije i interesne mreže u kojima sudjeluju i pojedinci iz vodstva političkih stranaka, koje se javno predstavljaju kao svjetonazorski bliske Domovinskom pokretu.

“Takva politika, motivirana isključivo njihovim uskogrudnim, osobnim interesima, dovela je do novog vala podjela u biračkom tijelu koje su se mogle i morale izbjeći”, napisao je

Također tijekom kampanje razotkrili smo i sve one koji su omogućili mreži tzv. nevladinih udruga da izvuku stotine milijuna kuna iz različitih proračuna, i na takav način stvore preduvjete za političku okupaciju Zagreba, napisao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta.

Najavio je da Domovinski pokret tu neće stati, jer je za to dobio povjerenje 106.300 građana hrvatskog glavnog grada.

“I dalje ćemo inzistirati na čistim računima i budno paziti da Zagreb ne postane bankomat nekih novih političko-interesnih hobotnica. Politika Domovinskog pokreta u Zagrebu bit će jasno oporbena i otporaška spram mogućeg nastavka i još veće pljačke javnog novca građana glavnog grada. Naš jasan politički cilj bit će onemogućavanje širenja zagrebačkog zeleno-lijevog eksperimenta na cijelu Hrvatsku, i u tom su kontekstu važne naše pobjede u Vukovaru, Županji, Slatini i mnogim drugim hrvatskim mjestima”.

Kontinuitet razvoja

Dodao je da je važna je i politička odvažnost svih naših vijećnika – od Dalmacije, preko Zagreba i središnje Hrvatske do Slavonije…

“Ono što je Domovinski pokret uspio na ovim izborima, predstavlja kontinuitet nekontaminiranog razvoja koji traje tek nešto više od godinu dana; obranili smo Vukovar, u Zagrebu smo ušli u drugi krug, naš je kandidat dobio više glasova nego na predsjedničkim izborima, a u Gradsku skupštinu ušlo je pet naših vijećnika, što je nastavak pozitivnog trenda od prije četiri godine. Osvajanje grada Županje i Grada Slatine te bezbroj vijećničkih mandata jednako su važne karike u čvrstom lancu nove snage Hrvatske – Domovinskog pokreta”, napisao je na društvenim mrežama.

Komentari