Rad predsjednika Vlade i predsjednika države vrlo dobrim ili izvrsnim smatra više od polovice ispitanika, Jadroković nije tako dobro prošao

Predsjedniku države Milanoviću gotovo polovica ispitanika daje četvorku ili čistu peticu, a samo 5,2 % jedinicu. Prolaznu ocjenu, što bi bio dovoljan, dobiva od 7,6 %, a trojku od 28,5 posto. Najviše ispitanika, 34 %, rad Zorana Milanovića ocjenjuje “četvorkom”, a 15,4 % izvrsnim. Onih koji ne znaju je 9,3 %.

Predsjednik Vlade Plenković za ispitanike je trenutačno čak i bolji od predsjednika države. Što ne vrijedi za predsjednika Sabora koji, čini se, u percepciji javnosti dijeli sudbinu institucije koju vodi. 11,8 % anketiranih rad Gordana Jandrokovića smatra jako lošim, 19,2 % samo prolaznim, a najviše je onih koji ga ocjenjuju trojkom – 34,2 %. Vrlo dobar dobiva od 20,2 %, a odličan od samo 6,5 posto. 7,1 % je onih bez mišljenja i ono što se kod predsjednika Sabora jedino pojavilo kao 1 posto odgovora – “nisam čuo ili čula za njega”.

Predsjednik Sabora jedva zaradio trojku

Predsjednika Vlade ne samo da svi znaju, nego je kod njega najmanje onih koji ne znaju što bi mislili o njegovu radu – samo 3,1 %. A među preostalih 97 % samo je 6,6 % onih koji bi Andreju Plenkoviću dali jedinicu. Dvojku bi zaradio od 10,8 %. Približno isto dobiva trojki (26,7 %), četvorki (28,5 %) i petica (24,1 %). Ali u zbroju, više od polovice ispitanika (52,7 %) rad predsjednika Vlade smatra vrlo dobrim ili izvrsnim.

Travanjski HRejting Andrej Plenković i Zoran Milanović prošli su s nategnutom, ali, s obzirom na percepciju političara u hrvatskoj javnosti, po njih i te kako zadovoljavajućom – četvorkom. Prosjek čelnog čovjeka Vlade malo je bolji i iznosi 3,55, dok je onaj šefa države 3,53. Predsjednik najviše, zakonodavne vlasti, mjesec je završio s ocjenom manje – dobar. Prosjek Gordana Jandrokovića je 2,86.



Istraživanje je od 15. do 18. travnja za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od čak 1400 ispitanika, koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95 posto, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2,62 posto, piše HRT.

Komentari