Putin: Zapad koristi Ukrajince kao topovsko meso za održavanje svoje hegemonije

Foto: Guliver

Zapad koristi Ukrajince kao topovsko meso za održavanje svoje hegemonije, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u videoobraćanju na 10. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj sigurnosti u utorak, prenosi TASS.

“Zapadne zemlje trebaju sukobe kako bi održale svoju hegemoniju. To je razlog zašto su koristili Ukrajince kao topovsko meso dok su vodili antiruski projekt; zatvorili su oči na širenje neonacističke ideologije i masovna ubojstva civila u Donbasu i opskrbljivali su teškim oružjem kijevski režim”, rekao je ruski čelnik.

Naglasio je Putin da je u takvim okolnostima donesena odluka o pokretanju “posebne vojne operacije”, kako je Rusi nazivaju, i da je ona u potpunosti u skladu s Poveljom UN-a.

“Ova operacija ima jasne ciljeve – osigurati sigurnost Rusije i ruskog naroda i spasiti građane Donbasa od genocida”, naglasio je ruski čelnik.“Ono što se događa u Ukrajini je dokaz da Sjedinjene američke države žele razvući sukob”, dodao je Putin i rekao da Washington koristi iste taktike kako bi isprovocirao sukobe u Aziji, Africi i Južnoj Americi.

 

Komentari