Pupovac: U crkvama se 10 travnja služi misa Paveliću, a dan ljudskih prava se ne obilježava

sdss.hr

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava i usvajanja Deklaracije o ljudskim pravima Milorad Pupovac (Klub zastupnika SDSS-a) upozorio je na nedovoljno davanje važnosti kulturi ljudskih prava, obrazovanju za ljudska prava i politici ljudskih prava u našoj zemlji.

“Sve je više onih koji različitim oblicima historijskog revizionizma omogućavaju da se stvara prostor za iste one režime iz Drugog svjetskog rata koji su bili povod da se donese ova univerzalna deklaracija. Sve je više onih koji smatraju da su ljudi koji su činili masovne zločine za vrijeme Drugog svjetskog rata zapravo nacionalni heroji”, kazao je Pupovac.

“Desetog travnja ćete u Hrvatskoj moći naći crkve u kojima će se služiti misa za Pavelića, ali 10. prosinca ćete teško naći ijednu crkvenu prostoriju u kojoj će se obilježavati Dan univerzalnih ljudskih prava. Nećete, nažalost, naći niti političku prostoriju, malo stranaka, malo govornica koje će biti posvećene toj temi”, dodao je Pupovac ustvrdivši kako država koja neće polaziti od temeljnih ljudskih prava teško da može imati ozbiljan prosperitetan koncept i praksu državne politike.



Komentari