Pupovac o ministarskoj fotelji u novoj Plenkovićevoj Vladi: Imam drugih poslova koje ne kanim napuštati

screenshot

S predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem razgovarao je Mislav Bago. Upitan je li vrijeme da postane ministar u vladi, Pupovac kaže kako je takvih ponuda već bilo.

Upitan je li vrijeme da postane ministar u vladi, Pupovac kaže kako je takvih ponuda već bilo.

“Bilo je takvih ponuda u ranijim vremenima, ali ja imam drugih poslova koje ne namjeravam napuštati. Sutra ćemo imati predsjedništvo stranke, pa ćemo sve stvari koje imamo staviti na stol i nakon toga obavijestiti javnost”, rekao je Pupovac i dodao kako je i Srbima i drugim manjinama potrebna snažnija participacija i u vladi i u drugim institucijama, da se nadoknadi što su manjine izgubili od 2011., 2012.

Popis stanovništva mogući prijepor

“Ključne su dvije stvari, da se očuva demokratski kontinuitet i tolerantnost u društvu, a s druge strane da se programi koji su od vitalnog interesa za pripadnike nacionalnih manjina počnu ostvarivati”, kaže Pupovac.



Upitan za komentar da bi popis stanovništva u mješovitim sredinama mogao biti prijepor, i izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji smatra da je nedopustivo da Srbi popisuju Srbe, Hrvati Hrvate te da je srpska nacionalna manjina sve to dogovorila s HDZ-om, Pupovac kaže kako Penava od ničega pravi problem.

“To je općepoznati problem koji se veže uz njega i zbog kojeg grad Vukovar trpi, trpi i dobar dio zemlje, a i cijela zemlja”, kaže, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari