Pupovac o Kelemincu: Kampira u mjestu, zastrašuje i uznemirava stanovnike, potiče na mržnju. Ustaše u Srb ne mogu!

Zbog provokacija stranke A-HSP i njihova predsjednika Dražena Keleminca Srpsko narodno vijeće sazvalo je konferenciju. Navode da Keleminca uznemirava stanovnike Srba uoči obljetnice. 

“U Srbu se sutra obilježava Dan ustanka naroda Hrvatske Taj je datum svih ovih godina bio povod za održavanje kontraprosvjeda i ustaštva, koji su nedovoljno sankcionirani”, izjavila je Vladimirov na početku konferencije za novinare. Napomenula je da stanovnici svake godine trpe teror i provokacije uoči obljetnice”, rekla je Aneta Vladimirov voditeljica SNV-ovog odjela za kulturu.

Glavni tajnik SNV-a Saša Milošević navodi da Keleminca svake godine organizira demonstracije uoči obljetnice, a policija tolerira i minorizira njegova postupanja.

Dodao je da su ga 2015. godine tužili zbog prijetnji Pupovcu. “Kelemninac na sudu shvaćen kao žrtva, a ne kao okrivljenik”.



‘Momenat je da se prestane sa zastrašivanjem mještana Srba’

“Javnosti želimo reći da je momenat da se prestane sa zastrašivanje mještana Srba i svih onih koji dolaze sutra na skup u Srb, svih onih kojima je stalo da se izrazi žaljenje i svih onih kojima je važno da se obilježi povijesna činjenica i da ti ljudi mogu neometano i bez straha napraviti ono što u civiliziranim zemljama može uraditi svatko”, rekao je Milorad Pupovac.

Dodao je da Keleminca, koji je osuđivan prekršajno te mu je zabranjivan pristup zbog prijetnji, “agresivnije zastrašuje i pri tom ističe znamenja mržnje, potiče na mržnju, neovlašteno snima i pušta na svoje Facebook stranice”.

“Za to vrijeme policija postupa prema onima mještanima, a ne prema onima koji na kamp kućici ima ustaški simbol. Rečeno nam je da policija nema zakonske osnove”.

Dodao je Keleminec mokri po selu, pušta pse i uznemirava mještane. “Već danima u središtu Srba egzistira kamp kućica, okićena ustaškim simbolima, uz otvoreno provociranje mještana Srba”.

‘Ustašama nema mjesta u Srbu’

“Ustaše u Srb ne mogu i neće. Naći ćemo načina kako neće, ovo je prvi korak. Antifašizam koji negira jedan od ustanaka, ne može biti antifašizam. Mi kažemo ustašama nema mjesta u Srbu i želimo da se to čuje”, poručio je.

U Srbu se u utorak obilježava Dan ustanka naroda Hrvatske, odnosno reakcija na represiju za vrijeme NDH.

 

Komentari