Pupovac ne želi sudjelovati u unutarstranačkim izborima u HDZ-u: Ne bi se čudio da se ne potegne pitanje manjina

sdss.hr

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je u četvrtak da ne želi sudjelovati u unutarstranačkim izborima u HDZ-u i neće nikome davati podršku, te je izrazio nezadovoljstvo neprovođenjem operativnog plana Vlade za nacionalne manjine.

Pupovac je novinarima pred Banskim dvorima odbio komentirati unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali je poručio kako bi ga čudilo da se “ne potegne pitanje manjina u HDZ-ovoj kampanji”.

“Legitimno pitanje je sudjelovanje pripadnika manjina u političkom životu i suodlučivanju”, naglasio je.

Upitan kako bi manjine mogle surađivati s potencijalnim predsjednikom HDZ-a Mirom Kovačem, Pupovac je odgovorio kako ne želi sudjelovati u HDZ-ovoj kampanji.



“Mi nemamo interesa nikome davati podršku, bilo direktno bilo indirektno. Pratimo s velikim interesom kakve stavove imaju pojedini kandidati, ne samo po pitanju manjina nego o setu pitanja od kojih ovisi budućnost demokratskih institucija i demokratskih vrijednosti u zemlji”, rekao je.

“SDSS-ov stav je poznat i ostat će nepromijenjen”, rekao je upitan kada će se SDSS izjasniti hoće li nastaviti suradnju s HDZ-om s obzirom na rezultate izbora.

Naglasio je kako je SDSS nezadovoljan provedbom operativnog plana Vlade za nacionalne manjine. “Mogu samo konstatirati da se ne provodi operativni plan za nacionalne manjine. Ako se to nastavi o našim stavovima ćemo se izjasniti nakon izbora “, kazao je.

Pupovac je pritom upitao “što je dobro, i koliko puta, u zadnjih 30 godina napravljeno za nacionalne manjine”.

“Koliko je bilo prilika da bude dobro vrijeme i dobra politička klima da se ostvare prava nacionalnih manjina. Na prste jedne ruke bih mogao izbrojiti”, kaže Pupovac.

Komentari