Pupovac najavio: U Grubore stiže i specijalni izaslanik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića

Screenshot/N1

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević sudjelovat će na komemoraciji u Plavnom i Gruborima u utorak, 25. kolovoza 2020. godine, s početkom u 10 sati.

Uz potpredsjednike Vlade Medveda i Miloševića bit će i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Osim njih, kako je za N1 rekao Milorad Pupovac, u Grubore dolazi i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, ali i izaslanik srbijanskog predsjednika.

“Vladu će predstavljati Tomo Medved i Boris Milošević, a Republiku predsjednik Zoran Milanović. Doći će i specijalni izaslanik srpskog predsjednika Aleksandra Vučića za pitanje nestalih Veran Matić, te predstavnik nevladine organizacije. Bit će ondje i mještani Grubora koji se nalaze u izbjeglištvu”, rekao je Milorad Pupovac za N1.

To je drugi korak nakon onoga u Kninu, korak kojim će se potvrditi opredjeljenje da se svim žrtvama iskaže pijetet, da se prema svim stradalima odnosi podjednako i, s druge strane, da se suočimo s činjenicom da je zločin u Gruborima i Plavnom počinjen, istaknuo je.

“Taj zločin je strašan. Ne treba zaboraviti da je u Gruborima ubijeno šest nedužnih civila i da je u okolini ubijeno 16 ljudi, po nekim evidencijama i više. Sutra će prvi put biti postavljena obilježja i za one koji su stradali u Plavnom i u njegovom zaseoku. To će biti početak obilježavanja. Doći će i predstavnici Vlade pa će se moći riješiti problemi s obnavom kuća. Riječ je o komemorativnom činu, ali i činu koji treba ohrabriti ljude da se vrate ili da im bar imovina bude obnovljena”, rekao je Pupovac.

Uskoro opširnije…

Komentari