Puljić čestitao Milanoviću: U odgovornoj službi pratit će Vas i molitva Crkve

Jure Miskovic / CROPIX

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je u srijedu novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću od kojega očekuje zaštitu nacionalnih, vjerskih i obiteljskih vrijednosti i donošenje mudrih odluka na dobro svih građana.

Predsjednička dužnost, napominje Puljić, uključuje čast, obvezu i odgovornost donositi mudre i razborite odluke na dobro i boljitak svih građana.

“Iskazano povjerenje daje Vam dobre mogućnosti da pridonesete osnaživanju demokracije, promicanju općega dobra i temeljnih vrijednosti na kojima počiva svako zdravo i napredno društvo. A to su poštivanje dostojanstva svake osobe, promicanje slobode i jednakosti svih ljudi, te zaštita nacionalnih, vjerskih i obiteljskih vrijednosti”, navodi Puljić u čestitki.

Pozivajući se na riječi pape Franje, ističe kako “zdravo i napredno društvo ne zaboravlja one koji su slabi, ugroženi, koji su ‘na rubu’ pa im je potrebna pomoć i podrška društva”.



Puljić posebno pozdravlja gestu oboje predsjedničkih kandidata koji u izbornoj noći jedno drugom čestitali, zahvalili i nisu dopustili zvižduke protukandidatu.

“Bila je to zdrava, čestita, korektna i odgojna poruka koju ste kao odgovorni nositelji državničke službe, Vi i dosadašnja Predsjednica, uputili hrvatskoj javnosti”, ističe Puljić.

Dodaje da će ga na novoj dužnosti pratiti i molitva Katoličke crkve. “U odgovornoj službi i zadatku na dobro svih ljudi naše države pratit će Vas i molitva Crkve koja redovito uključuje i državne poglavare kako bi se ‘Božjom milošću ostvarivalo blagostanje naroda, siguran mir i sloboda vjere’, ističe Puljić u čestitki Milanoviću.

Komentari