Puljašićeva kazna za ostavku u Saboru: 2500 kuna veća plaća! HDZ-u u fotelji gradonačelnika ne smeta

Darko Puljasic/Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kao saborski zastupnik, Puljašić je imao plaću od skoro 15.300 kuna, ali sada se vraća u gradonačelničku fotelju na 17.800 kuna. I u njoj će ostati unatoč aferama do svibanjskih izbora. HDZ ga neće ponovno podržati…

HDZ-ov gradonačelnik Požege Darko Puljašić je podnio ostavku u na mjesto saborskog zastupnika nakon afere s namještanjem poslova koju smo objavili. Ali je zadržao fotelju gradonačelnika Požege.

Ta ostavka je zato težak politički udarac za Puljašića, ali ne i materijalni.

Iako je Požega 22. grad po veličini i lani je proračun bio 162 milijuna kuna, njihovi političari su među najplaćenijima od svih gradova.



Tako se i Puljašić vraća na gradonačelničku plaću od 17.814 kuna. A kao saborski zastupnik je imao 15.295 kuna, dok je na mjestu gradonačelnika “volontirao”. Povratak na požešku plaću mu dakle znači 2519 kuna više mjesečno u džepu, pišu 24 sata. 

Kako sada stvari stoje, na toj funkciji će i ostati do svibanjskih izbora i neće podnositi ostavku. Razmišljanja u stranci idu k tome da su izbori ionako za četiri mjeseca, nema smisla forsirati ostavku njega i zamjenika Maria Pilona jer ionako neće dobiti podršku za novi mandat.

Ono što je moguće je da će Puljašić izgubiti mjesto čelnog čovjeka HDZ-a jer se razmatra raspuštanje ogranka. Ni tu nema konačne odluke. A onda će se razmatrati i treba li ići na sud časti i hoće li biti isključen iz stranke. U svemu će veliku ulogu imati i USKOK kojem je sve prijavljeno i koji već radi izvide oko toga je li Puljašić nagovaranjem direktora na odabir samo određenih tvrtki zlorabio svoj položaj.

Komentari