Puljašić: Nisam ništa krivo radio

gradonačelnik.hr

Nisam radio ništa krivo, poručio je u petak HDZ-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, kojemu je ukinut zastupnički imunitet kako bi mu se sudilo po optužnici za subvencijsku prijevaru od gotovo milijun kuna kroz dogradnju osnovne škole u Požegi.

Puljašić je novinarima, nakon što mu je Sabor ukinuo imunitet zbog kaznenog postupka iz 2018. za koji mu je ove godine potvrđena optužnica, izjavio da će za deset dana učenici osnovne škole “Dobriša Cesarić” dobiti potpuno opremljenu sportsku dvoranu.

Na taj će način, ustvrdio je, biti u ravnopravnom položaju s ostalim učenicima u Hrvatskoj koji imaju takav objekt, ističući da nije radio ništa krivo.

“Stvar se dogodila 2017. godine i ja sam zapravo zadovoljan da to ide u sudski postupak gdje mogu dokazati apsolutno svoju nevinost, ali i ljudi koji su to sa mnom radili”, dodao je Puljašić.



Istaknuo je kako vjeruje u pravosudni sustav, a uvjeren je i da će se na sudu pokazati da su Grad Požega i svi njegovi suradnici odradili posao u skladu sa zakonom te poboljšali uvjete osnovnoškolaca tamo gdje nijedna osnovna škola nije imala dvoranu.

Nisam naštetio HDZ-u

Smatra da time što je optužen i skinut mu zastupnički imunitet nije naštetio svojoj stranci HDZ-u.

Imunitet mu je danas ukinut sa 123 glasa ‘za’ i dva suzdržana i to kako bi se, na zahtjev DORH-a, protiv njega mogao nastaviti kazneni postupka iz 2018. godine.

Optužnica, koja ga tereti za krivotvorenje poslovne isprave, kazneno djelo protiv gospodarstva i subvencijske prevare, potvrđena je 15. srpnja ove godine, odnosno prije no što je počeo obnašati saborski mandat jer je 22. srpnja prisegnuo na zastupničku dužnost, pa je bilo potrebno ukidanje imuniteta.

Komentari