Puljak službeno preuzeo dužnost gradonačelnika ‘Nećemo vladati već upravljati i služiti gradu. Ne očekujem loše stvari’

Foto: Ivo CagaljPIXSELL

Ivica Puljak službeno je preuzeo vlast u Splitu, dočekan je pljeskom. 

U Gradsku upravu Grada Splita došao je oko 10:40 sati.

Potom ga je pozdravio, zaželio mu dobrodošlicu i predao vlast gradonačelnik u odlasku Andro Krstulović Opara i njegovi zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, prenosi Dnevnik.hr.

“Imali smo kvalitetan sastanak, izmijenili smo sve potrebne informacije. Potrebno je goriti a ne izgoriti za grad, to smo rekli novom gradonačelniku. Mi smo uspjeli ostvariti ono što smo htjeli, vi ćete to poboljšati. Ostavljamo vam grad sa pripremljenim projektima, a vi ih završite. Ostavljamo vam 57 milijuna kuna na računu, a preuzeli smo grad bez proračuna. Vi gospodine gradonačelniče imat ćete što raditi. Hvala kolegice i kolege i Bog vas blagoslovio”, rekao je Krstulović Opara.



Puljak se zahvalio. “Zahvaljujem se za sve dobro što ste napravili u ovom gradu. Nastavit ćemo sve projekte koje ste započeli. Nećemo vladati već upravljati i služiti gradu. Održat ćemo danas sastanke s pročelnicima, a onda ćemo napraviti sve stvari koje smo najavljivali u kampanji”, rekao je.

Najavio i prigodni govor za sve zaposlenike.

“Ja sam inače najveći optimista u Hrvatskoj, imam dva metra i sto kila”, dodao je. Ne očekuje kosture iz ormara. “Ne očekujem nikakve loše stvari”, napominje.

Premijera Plenkovića pozvao je u Split. “Volio bih se čim prije sastati s premijerom, pozivam ga da dođe u Split čim prije”.

Andro Krstulović Opara zahvalio se suradnicima i građanima i zaradio ogroman pljesak zaposlenika u Banovini. “Jelena, ja i Nino odlazimo, a imam poruku…Livaja odlazi”, poručio je za kraj.

Ivica Puljak došao je u Banovinu s poklonima. Dogadonačelnici je uručio cvijeće, a bivšem gradonačelniku ključeve grada. Govor je održao i Bojan Ivošević. “Moje namjere su uvijek bile iskrene i dobronamjerne. Očekuje nas puno posla. Treba goriti, a ne izgoriti. Nadam se da će nam građani biti vjetar u leđa”.

Komentari