PULJAK: Sljedeće tri godine će biti tri godine preporoda grada Splita

Paun Paunović/Cropix

Kandidat Centra za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak rekao je u četvrtak da će mu prvi potez ako pobijedi, biti da ‘točno u podne ispred medija’ sazovu pročelnike, direktore javnih tvrtki i ravnatelje ustanova u gradu i predoči im jasan okvir za razvoj Splita u iduće tri godine.

– Sljedeće tri godine će biti tri godine preporoda grada Splita, nastavio je Puljak, dodavši kako od svih očekuje bez kompromisnu posvećenost svom poslu, te volju za marljivi i strpljivi rad.

Bivši gradonačelnik i gradonačelnički kandidat Centra kaže da su u posljednjih deset mjeseci uvodili red u grad Split, nastavili realizaciju mnogih zatečenih projekata i započeli mnoge nove projekte, ali da su i snimili stanje, pa im je sada vrlo jasno što treba raditi sljedeće tri godine, da bi zaista došlo do ogromnog preporoda Splita.

– Svi javni upravitelji trebaju postati bez kompromisni borci za javno dobro, isto kao što su to Antonio Kuzmanić, Bojan Ivošević, ja i svi vijećnici Centra. Nas trojica ćemo stati iza njih i nećemo nikome dopustiti da nad njima vrše bilo kakav pritisak, izjavio je Puljak. Za to im treba veća podrška u gradskom vijeću da bi mogli sve projekte realizirati, dodao je.



Ako pobjedi na predstojećim izborima u Split najavio je da će ‘na prvi dan u Banovini krenuti reorganizacija svih javnih tvrtki, ustanova i gradske uprave’.

Puljak zaposlenicima poručuje da “svi marljivi, vrijedni i pošteni među njima ne trebaju strahovati za svoj posao i egzistenciju jer za njih svih ima mjesta da zajedno s njima rade na preporodu grada”.

Pozvao je Splićane da u nedjelju izađu na izbore i daju podršku Centru, kazavši kako će oni “ostati borci za javno dobro”.

Puljak nije novinarima htio komentirati izjavu saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto, koja je jutros u Splitu dala potporu Mostovu kandidatu za gradonačelnika, a za Centar izjavila kako je to stranka koja se bave aferama i ne može voditi grad.

– Mislim da je neumjesno dolaziti iz Zagreba i na takav način komentirati rad nas i gradske uprave, ali to je njeno mišljenje i ne bi dalje komentirao, dodao je.

Komentari