Puljak: Očekujem većinu u vijeću. Počeli smo razgovore s partnerima, jasno su pokazali da su za promjene

Novi gradonačelnik Splita Ivica Puljak na funkciju će stupiti u ponedjeljak, nakon što konačni rezultati budu poznati u petak.

“U ponedjeljak ću održati govor za zaposlenike Banovine. Svima ćemo pružiti šansu da sudjeluju u razvoju grada, a potom ćemo razgovarati s građanima i poduzetnicima o tome kako se oporaviti nakon koronakrize, rekao je.

Istaknuo je da će temeljno očistiti grad, uvesti komunalni red i pripremati sjednicu gradskog vijeća na kojoj će početi proces uklanjanja blokade za izgradnju garaža u nekim dijelovima grada. “Počeli smo razgovore s partnerima, oni su bili jasni za to da su za promjenu. To su ljudi kojima je javni interes iznad privatnog”.

Kaže kako u gradskom vijeću očekuje većinu.



“Mislim da ćemo imati većinu od 18 ljudi, jer su oni koji nisu Kerum i HDZ ovdje. Oni su za promjene. No ako imaju neke projekte od javnog značaja, neće biti problem da ih prihvatimo”.

Pojasnio je što očekuje od predsjednika gradskog vijeća.

“Razgovarat ćemo s partnerima, a od predsjednika gradskog vijeća očekujemo da sjednice budu regularne, da svakog mjeseca bude jedna, da se materijali pripremaju na vrijeme i da se poštuju svi zakonski rokovi i za predlaganje proračuna i sve ostalo. Oni koji budu tako radili i imali podršku većine u vijeću bit će predsjednik gradskog vijeća. Ne znamo tko će to biti, ja sam za to da najbolji od njih bude predsjednik gradskog vijeća”, rekao je, prenosi N1.

Komentari