PULJAK: Mi se zalažemo za uvođenje reda, za javne natječaje i javni interes, a HDZ-ov model je klijentelizam, korupcija i kriminal

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Kandidati za gradonačelnika Splita raštrkali su se jutros po gradu u potrazi za potporom birača za ponovne izbore iduće nedjelje. Ivica Puljak jutro je proveo na gradskoj tržnici družeći se s građanima. Istaknuo je da i dalje vjeruje u pobjedu već u prvom krugu i da će samo nastaviti ondje gdje je stao. Za, kako je rekao, megalomanske projekte nekih drugih kandidata naglašava da nisu realni.

– Mi ćemo nastaviti projekte koje smo zatekli kao što je projekt Žnjana, tehnološkog parka u Dračevcu, a već smo malo i uredili grad. Na pazaru smo makli kioske iz Hrvojeve ulice, uredili Istočnu obalu, a planiramo i velike projekte, ali za to treba dosta vremena za planiranje. Razbacivanje megalomanskim projektima građani prepoznaju da nije realno, istaknuo je Ivica Puljak, kandidat stranke Centar za gradonačelnika.

Ivica Puljak ocijenio je da je predsjednik HGS-a Željko Kerum autentični predstavnik HDZ-a, a ne kandidat HDZ -a za gradonačelnika Zoran Đogaš koji nije član te stranke.

Komentirajući jučerašnju izjavu u Divuljama premijera i predsjednik HDZ-a Andreja Plenkovića da se on ruga biračima koji su mu prije godinu dana dali podršku, Puljak je zamjerio Plenkoviću što je bio blizu Splita a nije došao u Split podržati HDZ.



Plenković je jučer novinarima rekao kako vjeruje da će ljudi dobro promisliti kada budu glasali hoće li dati povjerenje ozbiljnom čovjeku ili nekomu tko sam sebe ruši, ruši Gradsko vijeće u kojem ima većinu i ruga se tako onima koji su mu dali povjerenje prije godinu dana.

Na upit novinara, bude li drugi izborni krug, tko bi mu mogao biti protukandidat, Puljak je kazao kako mu je svejedno hoće li to biti Đogaš ili Kerum.

– Mi se zalažemo za uvođenje reda, za javne natječaje i javni interes, a HDZ-ov model je klijentelizam, korupcija i kriminal, ustvrdio je Puljak.

Komentari