Puljak komentirao uhićenja u svom gradu: Svima nam je u interesu živjeti u gradu bez privilegiranih

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je današnju akciju  PNUSKOK-a u utorak u kojoj je u Splitu uhićeno 12 osoba, među kojima su i zaposlenici Gradske uprave.

Podsjetimo, iz USKOK-a vezano uz ovu akciju kažu: “Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.”

“Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.”

Puljkovo očitovanje



Puljak je za početak rekao kako je cilj Split bez privilegiranih: “Svima nam je u interesu živjeti u gradu bez privilegiranih. Grad će surađivati s policijom i USKOK-om, svu dokumentaciju ćemo im staviti na raspolaganju. Uspostavit ćemo antikorupcijske mjere u Gradskom uredu da Split bude predvodnik borbe protiv korupcije.”

Zatim je dodao kako se sadašnji generali urbanistički plan (GUP) mora hitno mijenjati: “Sadašnji GUP nije optimalan. Bilo je 500 zahtjeva za izradu novog GUP-a i tome ćemo pristupiti. Predložit ćemo neke izmjene u javnom interesu, a onda ćemo pristupiti izradi novog GUP-a. Zadnji put je to trajalo deset godina, pokušat ćemo to ubrzati. Grad se ne može razvijati bez kvalitetnih podloga.”

Za kraj je samo rekao kako očekuje sankcije prema uhićenima:”Uputit ćemo USKOK-u službeno očitovanje i poduzeti pravne i zakonske mjere prema tim službenicima.”

Komentari