Pula: Zabrana prodaje pića i kave na kioscima

Početkom nove godine u Puli je stupila na snagu gradska komunalna odluka o zabrani prodaje pića i kave na kioscima. Još traje razdoblje prilagodbe pa se promet na kioscima obavlja po starome. No, sredinom mjeseca, neposlušnima slijede kazne.

Jedini razlog zbog kojeg se Pula, zasad kao prvi grad u zemlji, odlučila na taj korak – jest uvođenje reda, kažu.

– Da se pokuša stimulirati korištenje poslovnih prostora u čvrstom objektu. Oni plaćaju zakupninu i spomeničku rentu te sva davanja koja gradu koriste da bi se razvijao i ulagao u uređeniji rad, naglasila je Ingrid Bulian, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule.

Građani smatraju da ima većih problema od ovoga, ali da mjera može biti korisna.



– Za alkohol nema potrebe da se tu kupuje, jer to najčešće maloljetnici koriste. Za vodu i kavu nemam ništa protiv. Razumijem da se kafići osjećaju možda na neki način zakinuti zbog toga, rekla je anketirana iz Pule.

Kiosci sada nude gotovo 200 različitih usluga, nema što se ondje ne može kupiti ili obaviti, kažu ugostitelji, zadovoljni novom mjerom.

– Ja shvaćam ovo kao nešto normalno i mislim da kiosci imaju svoju robu koju moraju prodavati, a kako je bilo krenulo na kraju bi vjerojatno i ćevape počeli prodavati, naglašava Denis Bimbašić, ugostitelj.

Grad još nije počeo izdavati rješenja s novom mjerom, no uskoro će vlasnicima pokretnih kioska ona početi stizati.

Komentari