Pucnjava ispred lokala u Daruvaru: Iz pištolja zapucao prema četvorici mladića

Ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Stjepana Radića u Daruvaru, u subotu oko  23,40 sati, izbio je sukob između 26-godišnjaka i četvorice mladića.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je izvijestila kako je nakon verbalnog sukoba između četvorice mladića starih 21, 23, 26 i 31 godinu  s jedne strane i 26-godišnjaka sa druge strane, 26-godišnjak sjeo je u svoj automobil, izašao s parkirnog mjesta, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača te iz pištolja  ispucao dva streljiva u smjeru četvorice mladića koji su se u tom trenutku nalazili iza vozila.

Prije nego što se odvezao s mjesta  događaja, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, zaprijetio im je ubojstvom.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid te je u nedjelju u 01,35 sati pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.



Od četvorica oštećenih mladića zaprimljene su kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga osobnog vozila i obiteljske kuće osumnjičenog  26-godišnjaka. Pronađena je puška s užlijebljenom cijevi s više desetaka pripadajućeg streljiva te pištolj s više desetaka pripadajućeg streljiva, a što posjeduje temeljem oružnog lista.

Pored toga pronađena su i dva komada streljiva koje je imao u posjedu bez odobrenja nadležnog tijela te zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sve pronađeno je privremeno oduzeto uz potvrdu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnjak je, zbog osnovane sumnje da počinio četiri kaznena djela prijetnje i kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske, prenose Vijesti.hr.

Komentari