Psihologinja Černešek: Plenković trenutno nije dobar roditelj našoj naciji. Trebao je u samoizolaciju’

Screenshot: Z1 televizija/Facebook

Nakon što je ispalo da se premijer Andrej Plenković družio ne s jednim već s dvojicom zaraženih tenisača, Novakom Đokovićem i Goranom Ivaniševićem, napadi na njega još su se povećali budući da i dalje odbija otići u samoizolaciju.

Uz to, odbija i drugo testiranje, iako je našem tenisaču tek treći test potvrdio zarazu koronavirusom dok su prva dva bila negativna.

Psihologinja Ana Čerenšek gostovala je na Z1 Televiziji gdje je komentirala odluku premijera koji je odbio samoizolaciju.

“Gospodin Plenković je napravio jednu kardinalnu grešku jer ljudi prvenstveno uče po modelu. On trenutno nije dobar roditelj našoj naciji i to odgovorno tvrdim”, započela je Černešek.



“On je već izazvao promjenu. On je izazvao promjenu i reakciju na novonastalu situaciju gdje moramo biti ako ne i duplo odgovorni, nego što smo bili prvi puta”, dodala je.

Psihologinja smatra kako smo prvi puta svi složno, zapravo u podršci jedni drugima ostali kući i napustili i svoja radna mjesta i poslove.

“Neki od nas mjesecima nisu vidjeli roditelje, ali smo pristali na to jer je to pametno, a i jer je te odredbe donio netko tko je puno pametniji od nas i koga trebamo slušati. U te autoritete smo vjerovali, ali nismo imali puno toga za što ćemo se uloviti. Imali smo samo jedni druge”, pojasnila je.

“Moje pitanje gospodinu Plenkoviću je što imamo sada i što je on, zapravo, donio u tu jednadžbu i može li već danas promijeniti, ipak, svoj stav jer stavovi se itekako mogu mijenjati i sebe ne činiti važnijima od drugih”, nastavlja.

“To bi bilo jako lijepo i to bi, zapravo, pomoglo nama da se ujedinimo i u ovom drugom valu i ipak zaštitimo one koji su najizloženiji – to su stariji i nemoćni, bolesni.. Ne možemo sada postati preko noći neodgovorni. Trebali bi se ipak voditi nekim našim vrijednostima, a ne trenutno onim što vidimo vani jer to trenutno nije dobar model za nas”, zaključila je psihologinja.

PSIHOLOGINJA ČERENŠEK: PLENKOVIĆ JE TREBAO U SAMOIZOLACIJU, A NE DA SEBE ČINI VAŽNIJIM OD DRUGIH!

Nakon što je ispalo…

Objavljuje Z1 televizijaPetak, 26. lipnja 2020.

Komentari