Prvi ukinuli rad nedjeljom, a jedini su trgovački lanac kojem je država isplatila potporu za plaće

KTC

Objavljen je popis 84.000 tvrtki kojima je odobrena isplata plaće od 3250 kuna za ožujak za 484.000 radnika. Država im je ukupno isplatila 1,55 milijardi kuna.

U travnju i svibnju država će isplaćivati 4000 kuna po radnika te uplaćivati sve pripadajuće doprinose. No, čini se kako će zahtjevi tvrtki morati proći rigorozniju kontrolu, piše Danica.hr.

U Koprivničko-križevačkoj županiji najveći iznos potpore dobila je tvornica komunalne opreme Rasco iz Kalinovca, više od milijun kuna. Na drugome je mjestu švicarska tvornica parketa Bauwerk iz Đurđevca s potporom od 772.000 kuna.

No, iznenađenje je križevački trgovački div KTC na trećem mjestu s potporom od 547.000 kuna. To je prvi trgovački lanac koji je ukinuo rad nedjeljom.



Prema podacima iz Vladina popisa, KTC je jedini veliki trgovački lanac koji je dobio potporu za plaće za ožujak, što doista čudi ako se uzme u obzir promet u dućanima taj mjesec.

Potpora građevinskom divu

Na popisu, dakle, nema Konzuma, Lidla, Kauflanda, Spara, Plodina, Tommyja, Studenca, ali ni malih lanaca iz županije: križevačkog Robina, Sloge podravske trgovine i Kitra.

Inače, KTC je pretprošle godine ostvario 1,55 milijardi kuna prihoda uz neto dobit od 39 milijuna kuna, a slične rezultate najavili su i za prošlu godinu.

Koprivnička tvornica obuće Silens dobila je 284.000 kuna potpore za radničke plaće, a pivovara Carlsberg 149.500 kuna, isto kao i farma bikova Širjan kod Križevaca.

Potporu je dobio i križevački građevinski div Radnik kojem je za plaće za ožujak sjelo 123.500 kuna. Prema izjavi predsjednika uprave Mirka Habijanca, Radnik je lani ostvario oko 500 milijuna kuna prihoda i oko 30 milijuna kuna dobiti.

Inače, riječ je o potpori za očuvanje radnih mjesta u tvrtkama posebno pogođenima korona-krizom, piše portal Danica.hr.

Komentari