Prvi koalicijski sastanak nakon izbora; HDZ se odriče Bandića?

cropix

U 18 sati najavljen je prvi sastanak vladajuće koalicije nakon predsjedničkih izbora. Sastanak se događa u trenutku sve glasnijih kritika dijela HDZ-ovaca upućenih Milanu Bandiću i zamjerki predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović zbog povezanosti s njime. Hoće li premijer Andrej Plenković braniti nestranačku ministricu iz HNS-ove kvote Blaženku Divjak povodom SDP-ove inicijative za opoziv još je jedno pitanje koje bi se moglo naći na dnevnom redu sastanka.

Nakon dana provedenog u Strasbourgu, gdje predstavlja hrvatske priroritete predsjedanja Vijećem Europske unije, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u 18 sati održat će prvi koalicijski sastanak nakon predsjedničkih izbora. Prije toga održat će se sastanak užeg kabineta Vlade.

Teme koje bi se mogle nametnuti na koalicijskom sastanku svakako su sve glasnije kritike pojedinih HDZ-ovaca prema koalicijskom partneru Milanu Bandiću.

Nakon poraza na predsjedničkim izborima, sve su glasnije kritike pojedinih HDZ-ovaca prema koalicijskom partneru Milanu Bandiću.



Eurozastupnik HDZ-a Tomislav Sokol pojasnio je za N1 Facebook objavu da “Milan Bandić nije budućnost Zagreba” ustvrdivši da je mislio kako HDZ mora izaći iz sjene Milana Bandića.

I zagrebački HDZ, kritizirao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog njezine povezanosti sa zagrebačkim gradonačelnikom. Posebno su joj zamjerili slanje torte.

Sjednice Klubova zastupnika u Saboru

Uoči početka zasjedanja Hrvatskog sabora sjednice klubova zastupnika najavili su i u HNS-u i HDZ-u.

Iza 14 sati predviđene su izjave o zaključcima sjednice HNS-a o kojima će izvijestiti predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Saboru Milorad Batinić.

Za izjave će biti dostupna i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Komentari