PRVI DAN POPUŠTANJA MJERA Vrijeme sve toplije ali nestabilno. Čeka nas grmljavina, pljuskovi i kiša

Tomislav Kristo / CROPIX

U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano, uz slab do umjeren jugoistočni vjetar. Mogućnost za jači razvoj oblaka, te poneki pljusak ili kratkotrajnu slabu kišu postoji uglavnom poslijepodne u zapadnoj Slavoniji. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, a najviša dnevna između 23 i 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljiva naoblaka, prijepodne uz više sunčana vremena, a poslijepodne će lokalno biti kiše, pljuskova pa i grmljavine, vjerojatnije u Hrvatskom zagorju i Međimurju. Vjetar uglavnom slab.

U Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a poslijepodne i uz poneki pljusak, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, na moru i jugoistočni i južni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 9 °C u gorju i u unutrašnosti Istre, duž obale i na otocima između 12 i 14 °C. Najviša dnevna od 19 do 23 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, uz mjestimice umjerenu naoblaku, a poneki je pljusak moguć popodne u višim predjelima unutrašnjosti. Noću i ujutro vjetar slab ili tiho, a s dnevnim zagrijavanjem zapuhat će slab i umjeren većinom jugozapadni vjetar.



I na krajnjem jugu Hrvatske će uz jugozapadnjak more biti malo valovito. A uz obilje sunca temperatura zraka porast će na vrijednosti od 20 do 23 °C.”

U nastavku tjedna promjenljivo…

“U nastavku tjedna na Jadranu će biti promjenljivije, oblačnije i vjetrovitije. Puhat će umjereno i jako jugo, a povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u srijedu, kada su mogući i izraženiji pljuskovi. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

U unutrašnjosti će također biti vrlo nestalno, povremeno i vjetrovito uz, osobito u gorju i dijelu središnje Hrvatske, jak jugozapadni vjetar. Kiša će biti najčešća u srijedu, kada je i vrlo velika vjerojatnost pljuskova, a u ovo doba godine valja spomenuti i mogućnost lokalne sugradice i tuče.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari