Prva županica iz HDZ-a: Ovo je veliki izborni uspjeh za stranku. Za žene uistinu ima mjesta u politici

Antonija Jozić Foto: Ivica Galovic/PIXSEL

Kandidatkinja HDZ-a Antonija Jozić izborila je pobjedu u prvom krugu i tako postala županica Požeško-slavonske županije. Za sada je jedina županica u Hrvatskoj.

“Voljom birača mi smo izbore u Požeško-slavonskoj županiji završili u prvom krugu, ne samo za županiju nego za još devet od deset općina i gradova. Ovo je veliki izborni uspjeh HDZ-a”, poručila je.

Istaknula je da su birači prepoznali rad kandidata u proteklih četiri godine.

“Uistinu smo se trudili u prethodne četiri godine iskoristiti sve mogućnosti koje su bile pred nama, vezano i za fondove EU. U dva mandata sam obnašala dužnost gradonačelnice grada Pleternice, grada koji je u posljednjih nekoliko godina među top 10 gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava EU. Slogan s kojim sam ušla u kampanju je ‘Očekuj više’ i uvjerena sam da Požeško-slavonska županija može više. To su birači jučer potvrdili”.



Dodala je da joj je ovo velika čast, ali i odgovornost i obveza. “Požeško-slavonska županija svakako je utvrda HDZ-a”.

“Sada sam prva županica iz redova HDZ-a. Osjećaj je dobar, ali bitno je što smo radili i što ćemo raditi. Vjerujem da je ovo na neki način i podstrek ženama da se aktivnije uključe u politiku. Za žene uistinu ima mjesta u politici”, zaključila je, prenosi N1.

Komentari