Prozvani HDZ-ovci odbacuju tvrdnje Nacionala: To je totalna izmišljotina

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Nediljko Dujić, predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije, odbacuje tvrdnje tjednika Nacional da je 7. prosinca prošle godine na predizbornom skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku prisustvovao sastanku na kojem se razgovaralo o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene, kao i da je lobirao za taj projekt. Da je takav sastanak održan poriče i župan Goran Pauk.

Nacional je danas u tiskanom izdanju objavio tekst u kojem izvor tog tjednika tvrdi da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. premijeru Andreju Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane “zapeo u začaranom krugu šume – imovina – poljoprivreda”.

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku oni su se, piše dalje Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje.

Prema tvrdnjama jednog od izvora iz HDZ-a, ondje su ona i Plenković u društvu još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima je bio i šef županijskog Stožera HDZ-a Nediljko Dujić, također razgovarali o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene. Nacional dodaje da je Dujić otvoreno lobirao za projekt.



“To su naručene bljuvotine”

“Takve konstrukcije nema ni u Hitchcocku. To su naručene bljuvotine. Normalno da sam bio na predizbornom skupu Kolinde Grabar-Kitarović i moja uloga u tome je vrlo transparentna. Nikakvih razgovora o vjetroelektranama apsolutno nije bilo na tom niti na sličnim skupovima. Nikada nisam lobirao za taj projekt. Nekoliko puta sam bio na sastancima u Hrvatskim šumama u svojstvu savjetnika skupa s 15-20 ljudi vezano za taj projekt i zna se moj stav koji je iskazan u zapisniku, a to je da Hrvatske šume moraju naplatiti svoja potraživanja od bilo koga, pa i od tog projekta, što je na kraju i napravljeno”, rekao je Dujić za ŠibenikIN.

Na pitanje je li na dan skupa održan sastanak kojem je uz Josipu Rimac i Andreja Plenkovića prisustvovao i on, Dujić odgovara:

“O čemu vi pričate, o kakvom sastanku? Odbijam takvu vrstu sastanaka i inače. Bio sam samo na predizbornom skupu skupa s nekoliko stotina ljudi. Osim toga, u tom vremenu koje se navodi, pretpostavljam da je istraga već bila duboko odmakla i da su istražni organi imali uvid i u mene i u Plenkovića, a ja nikada u nikakvom svojstvu, pa ni svjedoka, nisam bio pozvan u vezi tog predmeta. Zašto mi sada netko želi napakirati takve stvari, e to je druga priča, ali moje uloge u toj priči nema.”

Nacional navodi da je na sastanku bio i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

“To je izmišljotina totalna. Takvog sastanka, koliko ja znam, nije ni bilo”, kazao je za ŠibenikIN Pauk.

Podsjetimo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanja mita i davanja mita za trgovanje utjecajem te primanja mita.

Krajem kolovoza USKOK je i treći put proširio istragu protiv Rimac, a ona je i tada izjavila da se ne osjeća krivom.

Nakon četiri mjeseca provedena u remetinečkom pritvoru bivša državna tajnica izašla je krajem rujna na slobodu.

Komentari