Sindikalne konferencije za medije: Nema govora da smo izdali čistačice, spremačice…

U 10.15 Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, a u 11 sati Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održavaju konferencije za novinare na kojima su se osvrnuli na štrajk i postignuti dogovor s Vladom.

Na konferenciji u 11 sati govorio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

”Ova borba traje godinu dana. Točno godinu nakon objave borbe za povećanje koeficijenata, Vlada je pristala povećati koeficijente, učiteljima, nastavnicima, svima koji rade u sustavu obrazovanja te tajnicama, računovođama”, rekao je Mihalinec.

Mihalinec odbacuje optužbe o izdaji: ‘Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću. 442 kune za kuhara…’



Ribić: Primitivci, rulja s društvenih mreža

Na konferenciji Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja govorili su predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka i glavni tajnik Vilim Ribić.

Posebno oštar bio je Vilim Ribić.

“Ovakav rast nenastavno osoblje imalo je zadnji put prije 20 godina. Unatoč tome pričaju o izdaji. To je frapantno apsurdno”

Vilim Ribić se pita: Zar rulja s društvenih mreža, primitivci s nastavnici.org odgajaju našu djecu?

Podsjetimo, u četvrtak je Vilim Ribić članovima sindikata pisao pismo ironičnog naslova “Evo zašto smo vas izdali”.

“Odlučio sam osobno Vam napisati ovo pismo. Dopustite da se predstavim: ja sam jedan od peteročlane sindikalne bande koji Vas je izdao.”

Ribićev je to odgovor na kritike, posebno na one nenastavnog osoblja.

Sindikat Preporod NE prihvaća Vladin sporazum

Nakon njih, u 11 sati, kreće konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske o učincima izmjene koeficijenata složenosti posla u javnim službama, učincima postignutog sporazuma s Vladom te o pregovorima.

Govorit će predsjednik NSZSŠH-a Hrvatske Branimir Mihalinec i predsjednica SHU-a Sanja Šprem.

Podsjetimo, dogovor s Vladom  izazvao je negodovanja u javnosti zbog toga što su sindikati prosvjete za sebe izdogovarali koeficijente a za nenastavno osoblje samo dodatke na plaću.

U nenastavnom osoblju ogorčeni na sindikate, najavljuju štrajk; Gdje je naše dostojanstvo?

Beskrupulozni Mihalinec o zahtjevima pomoćnog osoblja: Svatko se mora izboriti za svoja prava

Upitan o najavi štrajka administrativno tehničkog osoblja, Branimir Mihalinec tada je rekao da je “čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova”, no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk.

“Ako to netko želi učiniti u svakom slučaju ima pravo učiniti”, smatra Mihalinec. Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio: “Ne”.

Upitan o najavi štrajka administrativno tehničkog osoblja, Mihalinec je rekao da je “čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova”, no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk.

“Ako to netko želi učiniti u svakom slučaju ima pravo učiniti”, smatra Mihalinec. Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio: “Ne”.

Beskrupulozni Mihalinec o zahtjevima pomoćnog osoblja: Svatko se mora izboriti za svoja prava

Komentari