PROSVJED PROTIV BANDIĆA Zagreb je spreman! Odstupi!

Više stotina ljudi okupilo se u subotu poslijepodne na glavnom zagrebačkom trgu kako bi prosvjedovalo protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Prosvjed je započeo u 16 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a organizira ga niz udruga: Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra – Veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček, Inicijativa Hipodrom te građanska inicijativa Zagreb bez zračenja.

Prosvjednici nose papire s jednostavnom porukom “Odstupi”.

Podsjetimo, prosvjed je organiziran pod nazivom “Vrijeme je! Zagreb je spreman!”, a u pozivu na prosvjed organizatori su napisali kako je Bandićevo ponašanje preraslo u despotizam.



Njegovo vrijeđanje prešlo je svaku mjeru

“Njegovo ignoriranje, vrijeđanje građana, zastupnika i novinara koji se usuđuju komentirati njegov (ne)rad i pogodovanje određenim interesnim skupinama prevršilo je svaku mjeru”, stoji u pozivu na prosvjed u kojem se podsjeća kako je Bandić najavio dva (neugodna) iznenađenja. Prvi je neprihvatljiv harač na džepove građanki i građana, a riječ je o povećanju cijene odvoza otpada, dok je drugi, kako kažu, sramotni GUP.

“Želimo pokazati kako i mi mislimo na njega, te mu na glavnom gradskom trgu u svjetlu najskupljeg Adventa u Europi želimo uputiti naš zahtjev za opozivom s mjesta gradonačelnika. Predugo smo bili ‘fini’ i trpjeli njegovu bahatost. Došao je trenutak kada treba ‘lupiti šakom o stol'”, smatraju organizatori.

Zagreb odvaja samo 10 posto građana

Gordana Pasanec iz Udruge Siget naglašava kako Zagreb odvaja 10 posto otpada, nema sustava gospodarenja otpadom ni pravedne naplate dok su ulice zatrpane otpadom.

“Kaos kojem svjedočimo, posljedica je dugogodišnje politike s otpadom koju u Zagrebu provodi gradonačelnik Grada Zagreba. Nema niti jednog jedinog utemeljenog razloga za to, ni bilo kakvo poskupljenje usluge, osim pljačke građana koju i kroz otpad već 20 godina sistemski provodi gradonačelnik u cilju stjecanja profita pojedinaca i interesne grupacije. I ovo posljednje drastično poskupljenje je uvod u daljnju pljačku građana koja se nastavlja izgradnjom nepotrebnog i skupog Zagrebačkog centra za smeće sa spalionicom upravo u korist tih grupacija, a protivno interesima građana”, smatra Pasanec, piše Index.

Ponovni ispad zagrebačkog gradonačelnika

Podsjetimo, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ispred zgrade Gradskog poglavarstva ponovno se obrušio na novinarku koja mu je postavila pitanje. Optužio je novinare da ne rade svoj posao i da ga se napada bez povoda. Cijeli ispad snimila je i objavila Z1 televizija.

BANDIĆ PONOVNO U AKCIJI Obrušio se na novinarku zbog pitanja o odvajanju otpada

Komentari