‘PRONAĐEN U LOKVI KRVI’ Bliski suradnik Vladimira Putina propucan u svome stanu

Foto: Yuri Kochetkov/Pool via REUTERS/Guliver

Tajnoviti pukovnik koji je jednom nosio nuklearnu aktovku ruskog predsjednika Vladimira Putina pronađen je upucan u svojoj kući u blizini Moskve.

Vadim Zimin (53) pronađen je s prostrjelnim ranama u kuhinji svog stana u Krasnogorsku u moskovskoj regiji. U teškom je stanju i nalazi se na intenzivnoj njezi, kažu izvješća. U javnosti se zna samo za jednu fotografiju tajnovitog ruskog pukovnika, prenosi Jutarnji list.

Umirovljeni pukovnik Federalne sigurnosne službe bio je zadužen za aktovku s ruskom nuklearnom kontrolom koja je uvijek u blizini vođe Kremlja. Poznato je da je tu ulogu obavljao kao pomoćnik bivšeg predsjednika Borisa Jeljcina. U vrijeme napada njegova supruga, medicinska radnica, bila daleko od kuće i liječila ranjenike koji su stradali u Putinovom ratu u Ukrajini.

Zimin je, inače, upravo uslijed istrage u kojoj je osumnjičen radi navodnog primanja mita i to nakon što se pridružio carinskoj službi, izvijestio je Moskovski Komsomolets. Zbog kaznenog postupka tijekom napada bio je u kućnom pritvoru, a unesrećenog Zimina otkrio je njegov brat – koji je navodno bio u kupaonici u trenutku pucnjave.



Kada ga je brat pronašao, Vadim Zimin je ležao u lokvi krvi s prostrjelnom ranom na glavi, a u blizini mjesta zločina pronađen je i pištolj modela Izh 79-9TM, kojim je navodno počinjen napad.

 

Komentari