Pronađen ruski putnički avion Antonov An-28 koji je nestao s radara iznad sibirske regije Tomsk! Putnici preživjeli!

Screenshot

Kako su objavile ruske novinske agencije TASS i RIA, ruski putnički zrakoplov Antonov An-28, koji je prevozio putnike, nestao je s radara u petak na letu iznad sibirske regije Tomsk, ali je ubrzo pronađen. 

Na letu iz Kedrovija u regiji Tomsk do regionalne prijestolnice Tomsk bilo je između 13 i 17 putnika, objavile su novinske agencije, pozivajući se na lokalne dužnosnike.

Kako je javio Interfax, An-28 je ubrzo pronađen nakon teškog slijetanja.

“Iako je avion jako oštećen, ali među putnicima ima preživjelih”, rekao je izvor za Interfax.



Izvor iz aviokompanije Sila koja je vlasnik aviona kazao je kako su svi iz aviona preživjeli.

Među putnicima četvero djece

Prema prvim informacijama bilo je rečeno kako je u avionu bilo 17 osoba, no kasnije je Ministarstvo za hitne situacije potvrdilo da je na letu bilo 19 osoba. Među putnicima je navodno bilo četvero djece.

Nestali avion koji je letio na relaciji Kedrovy – Tomsk pripada aviokompaniji Siberian Light Aviation, a u potragu za njim bili su upućeni i helikopteri.

Podsjetimo, prije manje od dva tjedna se sličan zrakoplov, Antonov An-26, zabio u brdo zbog slabe vidljivosti kod poluotoka Kamčatke na ruskom Dalekom istoku. Poginulo je svih 28 osoba na letu.

Inače, isti model zrakoplova Antonov-28 srušio se 2012. godine u šumu Kamčatke. U nesreći je poginulo 10 osoba, a istražitelji su otkrili da su oba pilota bila pijana u trenutku pada.

Ruski standardi zrakoplovne sigurnosti poboljšani su proteklih godina, ali nesreće, osobito starijih zrakoplova u udaljenim regijama, nisu rijetkost.

Komentari