Prometna nesreća na A3: Sudarila su se dva kamiona, lakše je ozlijeđen jedan vozač

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 134. kilometru između čvorova Novska i Okučani u smjeru Bregane vozi se samo zaustavnim trakom dok se u smjeru Lipovca vozi voznim i zaustavnim trakom uz ograničenje brzine, upozoravaju u srijedu iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Na 134. kilometru, između čvora Novska i čvora Okučani oko 2.20 sati sudarila su se dva kamiona, slovenskih i srpskih registracija.

Iz policije kažu kako je do nesreće došlo kada je vozač srpske nacionalnosti u teretnom vozilu upravljao u smjeru Zagreba pod utjecajem alkohola od 0,7 promila, pišu 24 sata.



“Zbog nedovoljnog razmaka je udario u stražnji dio priključnog vozila slovenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH. Vozač iz Srbije je lakše ozlijeđen te će mu biti uručen obavezni prekršajni nalog”, kazali su iz policije.

Stanje na cestama

Zbog jakog vjetra na dionici državne ceste DC1 Vaganac-Borje i na državnoj cesti DC217 od graničnog prijelaza do mjesta Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.

Komentari