Proizvođači plastike donirali su proizvode potrebne potresom pogođenim područjima

Proizvođači plastike i proizvoda od plastike priključili su se velikom broju hrvatskih poduzetnika u pružanju pomoći potresom pogođenim područjima u Sisku, Petrinji i okolici. Tvrtke Muraplast, Brković i Optiplast svoj su doprinos započele donacijama svojih proizvoda, od kojih je stanovnicima najznačajnija ona preko 30.000 kg građevinske folije za pokrivanje krovova, ukupne vrijednosti preko 250.000 kuna.

Navedenim folijama prekriveno je tako nekoliko stotina domova, čime je pruženo privremeno rješenje svima onima čiji su domovi stradali u razornim potresima. Proizvođači plastike i proizvoda od plastike od prvog potresa u Sisku i Petrinji pomažu potrebitima, donirajući svoje proizvode gradovima i javno vatrogasnim postrojbama.

Također, za potrebe svih, a naročito organizacija koje distribuiraju nužne potrepštine građanima, donirano je na desetke tisuća plastičnih vrećica, čime se ujedno doprinosi i većoj razini higijenskih uvjeta tijekom podjele namirnica.

“Kao i brojnim poduzetnicima i građanima diljem Hrvatske, naša primarna obveza u ovim trenucima jest pomoći svima onima čiji su domovi stradali u potresima. Odmah smo se aktivirali i organizirali te posebno nam je drago što su naši proizvodi pomogli u zaštiti imovine i ljudima pružili barem nekakav vid sigurnosti. S obzirom na to da velik dio proizvođača plastike i proizvoda od plastike potječe upravo s područja pogođenih potresom, dijelimo strah i neizvjesnost, ali i zajedništvo koje će nam pomoći da prebrodimo ovo izazovno razdoblje“, poručili su iz tvrtki Muraplast, Brković i Optiplast.



Komentari