PROGNOZA ZA SRIJEDU Vedro, jutro svježe, ali preko dana još toplije

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti vedro, uz slabiji vjetar nego u utorak, ali i dalje zamjetan – istočni i jugoitočni. Najniža temperatura od -1 do 2 °C, a najviša oko 20 °C.

Razmjerno svježe jutro bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz poneki “minus” osobito u Međimurju i Zagorju, ali i ponegdje južnije, posebice uz vodene površine. Danju će, uz vedrinu, biti ugodno toplo za ovo doba godine.

Gorje i sjeverni Jadran

I u gorju i na sjevernom Jadranu, uz sunčano, štoviše i vedro vrijeme, poslijepodnevna će temperatura biti viša od prosječne za osmi dan travnja, ali će jutro po kotlinama i u unutrašnjosti Istre još biti razmjerno svježe, uz “minuse”, pri tlu čak i oko -5 °C. U noći i ujutro još će podno Velebita puhati umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima, pri čemu more može biti i umjereno valovito. Poslijepodne mirnije, uglavnom uz slab do umjeren maestral.

Dalmacija

I u Dalmaciji vjetar stabilnog vremena – najprije bura, čak češće burin, zatim maestral, te većinom malo valovito more. Vedrinu će ujutro obilježavati od 9 do 12 °C, u unutrašnjosti ponegdje i samo oko 0 °C, uz i dalje mjestimične temperaturne “minuse” pri tlu, osobito na sinjskome području, a poslijepodne zamjetno ugodnijih od 19 do 23 °C!



Nakon prosječne jutarnje temperature razmjerno će toplo poslijepodne biti i na vedrome jugu Hrvatske, uz rijetko umjerenu buru pa maestral.

Sljedećih dana stabilno i još toplije

Ovogodišnji Veliki tjedan nastavit će se stabilnim vremenom – kao rijetko kada u ovo doba travnja. Stoga će diljem Hrvatske biti sunčano, osobito još u četvrtak i vedro, te još toplije nego prošlih dana. I na kopnu će jutra biti sve manje svježa, a poslijepodnevna će temperatura porasti do vrijednosti koje nisu baš često ovako visoke oko 10. travnja. Unatoč njima – poštujte preporuke. I ostajte zdravo, prognozirao Zoran Vakula, DHMZ.

Komentari