PROGNOZA ZA SRIJEDU Uglavnom sunčano, no i dalje razmjerno hladno, na Jadranu bura

Foto: Zoran M./flickr

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti više sunčanog vremena nego u utorak, ali će još povremeno biti i umjerene naoblake, osobito u Srijemu i Posavini, uz vrlo malu vjerojatnost oborine. Valja upozoriti na jutarnje temperaturne ‘minuse’, pri tlu i zamjetnije. Uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar najviša poslijepodnevna temperatura bit će oko 9 °C.

Središnja Hrvatska

Podjednako, od utorka manje hladno poslijepodne, bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali nakon hladnijeg jutra – i od onoga na istoku, i od utorka. Bit će pretežno sunčano, sredinom dana uz prolazno više oblaka, a i sjeveroistočnjak će još biti povremeno umjeren.

Jadran

I u sunčanom, gdjekad i vedrom gorju i na sjevernom Jadranu bit će razmjerno hladno, te i dalje većinom vjetrovito, osobito na Jadranu, gdje će i dalje puhati jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, na udare lokalno vjerojatno i orkanska, uz koju će more biti uglavnom valovito, na otvorenome i jače valovito. Temperatura zraka ujutro u unutrašnjosti od -6 do -1 °C, pri tlu i niža, uz more od 1 do 6 °C, a poslijepodne od 10 do 12 °C, u gorju oko 5 °C.

Hladnije jutro i toplije poslijepodne bit će u i dalje vjetrovitoj Dalmaciji, uz više sunčanog vremena nego u utorak. Štoviše, u sjevernijem dijelu i vedrog, a uglavnom u noći i prijepodne prema jugu će biti oblačnije, uz mogućnost slabe oborine, koje će sigurno biti na u srijedu hladnijem nego u utorak jugu Hrvatske, i to ne samo kiše, nego uz buru – i snijega. Štoviše, u unutrašnjosti je moguće i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u višim dijelovima Konavala.



U nastavku tjedna većinom sunčano i toplije, ali uz često hladna jutra

Sljedećih dana uzduž cijeloga Jadrana sunčano, često čak i vedro, te sve toplije, ali uz i dalje razmjerno hladna jutra. Bura će u četvrtak oslabjeti, a u subotu ponovno ojačati.

I na kopnu stabilno, do subote sa slabijim vjetrom, gdjekad čak i tiho. Uz pretežno sunčano vrijeme temperatura će svakim danom rasti, ali noćna vedrina i dalje će omogućavati zamjetnije ohlađivanje pa će jutra biti većinom hladna, prognozirao Zoran Vakula, DHMZ.

Komentari