Prognoza za ponedjeljak: Većinom sunčano i vruće, ali ne i sasvim stabilno. Mogući pljuskovi i grmljavina

U Slavoniji i Baranji prevladavat će sunčano, ujutro uz mogućnost kratkotrajne magle. Od sredine dana, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom uz slavonsko gorje te u Posavini.

Bit će vruće, temperatura će dosezati 32 stupnja. 31 ili 32 stupnja bit će i u središnjoj Hrvaskoj, gdje će prevladavati sunčano uz umjeren razvoj oblaka. Najniža temperatura između 17 i 20, a još svježije će tijekom noći i jutra biti u Gorskom kotaru i Lici.

Manje ugodna noć, kad je o temperaturi riječ, bit će na sjevernom Jadranu, uglavnom između 22 i 26. Danju pretežno sunčano i vrlo toplo, na moru i vruće, a uz jači razvoj oblaka u gorju se ne može isključiti mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Uz obalu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Dnevna cirkulacija očekuje se i na srednjem Jadranu, ujutro bura, danju vjetar s mora uz uglavnom sunčano vrijeme.



U unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne postoji mogućnost za pokoji lokalni pljusak. Bit će vruće, a i noći će na moru biti vrlo tople. Vrućina nakon tople noći očekuje se i na jugu, uz većinom sunčano vrijeme. U dubrovačkom zaleđu, uz umjeren razvoj oblaka, ne može se isključiti mogućnost ponekog pljuska.

U noći i ujutro uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, danju jugozapadni, prema otvorenome sjeverozapadni vjetar, uz malo do umjereno valovito more. Potkraj utorka u unutrašnjosti se povećava vjerojatnost za pljuskove, a kiša, pljuskovi i grmljavina bit će češći u srijedu, kada lokalno mogu biti i izraženiji.

Malo će i osvježiti, ali ne zadugo, jer će već u četvrtak biti sunčanije i ponovno u mnogim krajevima vruće. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće, uz tople ili vrlo tople noći. U srijedu nestabilno, osobito na sjevernom dijelu uz pljuskove i grmljavinu, a poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji. Uz obalu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju vjetar s mora, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari