Nedjelja je donijela jako, olujno i orkansko jugo, evo što nas očekuje sljedeći tjedan

“U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno i znatno oblačno, još u početku na krajnjem istoku s kišom. Sredinom dana i poslijepodne u zapadnim krajevima bit će i sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako toplo, uz uglavnom slab vjetar. Bit će djelomice sunčano, ali posvuda ne i suho. Malo kiše može ponegdje pasti u noći i ujutro, a poslijepodne su mogući rijetki lokalni pljuskovi.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku lokalnih pljuskova, osobito sredinom dana i poslijepodne. Jugo će postupno oslabjeti i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 4 °C, uz obalu između 8 i 11 °C, a najviša dnevna između 6 i 9, na moru između 12 i 14 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ponegdje može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a poslijepodne i navečer ponovno jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 10 °C, uz obalu između 10 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16 °C.



Podjednaka temperatura zraka bit će i na jugu Hrvatske. I pritom u početku većinom oblačno, mjestimice s kišom, a zatim tijekom dana uz promjenljivu naoblaku može biti lokalnih pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar.”

U nastavku tjedna promjenjivo, ponovno uz često jako jugo…

“U utorak u unutrašnjosti promjenjivo, u srijedu i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u noći od utorka na srijedu u višem gorju može pasti i malo snijega. U četvrtak uglavnom suho i djelomice sunčano. U utorak će puhati povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Temperatura zraka u postupnom padu.

Na Jadranu idućih dana i dalje pomjenjivo i pretežno oblačno s kišom, ponegdje i izraženijim pljuskovima. U utorak će više kiše biti na sjevernom dijelu, a u srijedu u Dalmaciji. U utorak će jugo ponovno pojačati, a u srijedu postupno oslabjeti.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari