PROGNOZA ZA ČETVRTAK Nakon hladnog jutra, temperatura će tokom dana brzo rasti, na Jadranu ponegdje bura

Četvrtak se neće mnogo razlikovati od srijede, pogotovo kad je riječ o naoblaci. Slijedi još jedan vedar dan, u Slavoniji, Baranji i Srijemu uz uglavnom slab vjetar, ponegdje i tiho. Nakon svježeg jutra, mjestimice i uz uglavnom slab mraz, danju će temperatura brzo rasti i poslijepodne doći i do 23 °C.

Središnja Hrvatska

U središnjoj Hrvatskoj najviša dnevna temperatura od 21 do 23 °C, uz cjelodnevno nebesko plavetnilo te slab vjetar promjenljiva smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će većinom od -2 do 3 °C.

Gorska Hrvatska i Istra

Prohladno će jutro biti i u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre, posebice po kotlinama, gdje će biti i mraza. Duž obale i na otocima sjevernog Jadrana jutro toplije, uz dijelove s umjerenom i jakom burom, ponajprije u podvelebitskom dijelu. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24 °C.

Srednji Jadran i Dalmacija

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije također još jedan vedar dan, uz slab do umjeren vjetar – ujutro bura, a danju maestral, koji će na otvorenom biti umjereno jak pa će more biti i umjereno valovito. U unutrašnjosti će jutro biti svježe, uz najnižu temperaturu ponegdje i oko 0 °C, dakle pri tlu i uz mraz. Duž obale i na otocima od 9 do 14 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.



Južna Hrvatska

Na krajnjem jugu Hrvatske također prema otvorenom moru poslijepodne umjereno jak sjeverozapadni vjetar, a uz obalu većinom zapadni i jugozapadni. Uz obilje sunčana vremena danju ugodno toplo.”

I dalje većinom sunčano, te još toplije, ali ne i vedro

U nastavku tjedna i tijekom blagdana na Jadranu se nastavlja većinom sunčano vrijeme. No neće biti sasvim vedro, nego će mjestimice će biti i umjerene naoblake. Temperatura će još većinom malo porasti, pogotovo noćna. Na Uskrs će prema večeri zapuhati jugo, najprije na sjevernom dijelu.

I u unutrašnjosti će od petka prevladavati sunčano, iako ne i sasvim vedro. U petak će zapuhati slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a nakon uglavnom tihe subote na blagdane će zapuhati južni i jugozapadni vjetar te će tlak zraka biti u padu. Do kraja Uskrsnog ponedjeljka, te posebice nakon njega raste vjerojatnost za kratkotrajnu promjenu, koja će prije svega donijeti pad temperature i jačanje vjetra, a već mnogima željenu kišu rijetko.”, prognozirala dr. sc. Tanja Renko, DHMZ-a.

Komentari