Pročelnica za gospodarstvo o financijama u Zagrebu: Stanje u gradskom proračunu nije lošije od drugih gradova u Hrvatskoj i u Europi

Mirka Jozić Foto: Robert Anic/PIXSELL

Aktualna pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić, koja je već najavila ostavku, rekla je da još nije obavila razgovor s novim gradonačelnikom te da poput ostalih pročelnika čeka poziv.

“Svaki put kad su bili lokalni izbori, radio se rebalans proračuna, to je logičan slijed stvari. Zagreb je imao dva potresa, već godinu i pol smo u pandemiji. Stanje u gradskom proračunu nije lošije od drugih gradova u Hrvatskoj i ostalih gradova u Europi ili u državnom proračunu. Imamo problem s financijama i s time se treba nositi. Imali smo krizu 2008., slom tržišta nekretnina, svjetsku krizu koja se odrazila na javni sektor, ali nije to nerješivo”, rekla je za N1.

Dodala je kako bavi financijama te znam što bi i kako napravila, “ali s obzirom da ekipa preuzima vlast, oni će imati svoje modele. To je ogroman mehanizam”.


Na pitanje može li Zagreb proći bez povećanja naknada komunalnih usluga rekla je: “Ovisi na što će se tko odlučiti, to je cijeli niz mjera. Jedno može biti povećanje cijena ili rezanje plaća, ali ne mora nužno. Neka kombinacija toga će biti”

Vezano za njezi odlazak iz Grada rekla je kako želi profesionalno prenijeti sve poslove i aktualne ugovore, “imamo potpisane ugovore iz EU fondova. Želim otići čista obraza i da sam mirna. Idem svojim putem, nemam namjeru ostajati na funkcijama. Zrela sam za druge aktivnosti i radujem se tome”.


Komentari