PROBLEMIMA NIKAD KRAJA Murterski načelnik koji novac troši na prostitutke uhvaćen u novoj laži

Niksa Stipanicev/Cropix

Neukusna priča o načelniku općine Murter-Kornati Toniju Turčinovu koji se u Klagenfurtu zabavljao u bordelu na račun države dobila je nastavak.

Turčinov je za Telegram, koji je otkrio ovu aferu, izjavio kako je vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio lokalni proračun. Kako bi to dokazao, poslao je račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova.

No isti portal danas doznaje kako hotel nije izdao račun mlađahnom načelniku. Djelatnik hotela Georg Alexander Bürger tvrdi da takve račune ne izdaju.

“Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima”, poručio je nakon što je pregledao račun Turčinova gdje su navedena noćenja za 12 osoba te velike količine hrane i vina.



Podsjetimo, hrvatska je javnost jučer doznala kako je načelnik sredinom travnja 2019. godine, tijekom službenog puta u svrhu turističke promocije Murtera na austrijskom tržištu, posjetio bordel La Cocotte i službenu karticu ‘ispeglao’ čak tri puta u periodu od 1:37 i 3:38 ujutro. Na “egzotična druženja” te je noći potrošio 1560 eura proračunskog novca.

Za Telegram je Turčinov u svoju obranu ispričao kako je “došlo do omaške” jer je račun u javnoj kući htio platiti privatnom karticom, no pogreškom je iz novčanika izvadio onu općinsku.

“Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se ispričavam svojim mještanima”, napisao je u odgovoru načelnik koji bi sada mogao imati problema sa zakonom.

 

Komentari