PROBLEMI ZA HDZ! Vladajući ostali bez većine? S dnevnog reda maknuto je glasanje o ukidanju obavezne članarine u HGK

Andrej Plenković/Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je Sabor u noći sa srijede na četvrtak, napokon raspravio prijedlog izmjene Zakona o HGK – danas nakon podneva zastupnici su trebali glasati o inicijativi Mosta kojom se predlaže ukidanje plaćanja obvezne članarine. Međutim, izgleda da je došlo do problema.

Kako smo danas objavili, nekoliko zastupnika koji u koaliciji s HDZ-om drže vlast reklo nam je da ili ne znaju još kako će glasati ili će biti suzdržani.

HSLS, kojem je predsjednik Dario Hrebak, u četvrtak su poručili da će glasati suzdržano ili za prijedlog Mosta, a konačnu odluku donijet će na sastanku vrha stranke.

U HNS-u također još razmišljaju, Predrag Štromar nam je rekao da će na sastanku prije glasovanja donijeti odluku.



Iz stranke Reformisti glasat će suzdržano, kako doznajemo od zastupnice Natalije Martinčević.

“Naš je stav da ne treba zatvoriti komoru već revidirati njezin rad. Da se barem 80 posto stavi na tržište, a 20 posto budu članarine. Nismo za gašenje već za reformu. Ako komora bude tržišna onda će imati smisla”, poručila je.

Do raspleta je došlo sat vremena prije glasovanja. Naime, prijedlog zakona kojim bi se ukinulo obavezno plaćanje članarine u HGK, koje je inicirao Most, a podržao ostatak oporbe, upravo je skinut s dnevnog reda za glasanje, javio je zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru.

Izgleda da HDZ-ova tanka većina puca i to upravo na zbog uhljebničkog harača u HGK.

MOŽE LI OPORBA SRUŠITI HDZ? Za ukidanje članarine u HGK su i neke stranke iz vladajuće većine

Komentari