Privedeno 37 navijača u Splitu

Ilustracija: PU zagrebačka

Pobjedom nad Rusijom, na Poljudu u Splitu hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na svjetsko prvenstvo u Kataru. Utakmica se igrala u teškim uvjetima na kišom natopljenom terenu. Naše je nogometaše na Poljudu bodrilo više od 30 tisuća navijača koji su unatoč kiši koja je padala cijelo vrijeme navijali od prve do posljednje minute.

Zbog kršenja javnog reda i mira prije, za vrijeme i poslije nogometne utakmice Hrvatska-Rusija, privedeno je 37 osoba, izvijestila je u nedjelju navečer splitska policija.

U policiji su ocijenili da broj od 37 privedenih nije velik s obzirom na prepune tribine na Poljudu.

Nisu zabilježeni ni značajniji incidenti koji bi se tretirali kao negativni sigurnosni događaji, kažu u policiji.


Nakon završetka utakmice policija je nastavila provoditi osiguranje uže i šire zone oko stadiona Poljud, a tijekom noći nadzirat će središte Splita radi održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja.

Podsjeća se kako je policija protekla tri dana intenzivno nadzirala središte grada i mjesta gdje su se okupljali navijači, te su poduzimane mjere radi prevencije protupravnih ponašanja.

Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno fan zonu od kuda su navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez značajnijih incidenata, priopćeno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Komentari