Privedeni napadači na sudionike Zagreb pridea: Među uhićenima i jedna žena

Ivana Batev / CROPIX

Tijekom proteklog vikenda održao se jubilarni 20. zagrebački pride, ali nije sve proteklo tako glatko. Naime, dvije su maloljetne osobe simboličnim porukama na svojima majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci.

Svi napadi

Nažalost, to nije bio jedini incident. Oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrižju Horvaćanske ulice i Ulice braće Domany, na ulici, nepoznati je počinitelj osobnim automobilom prepriječio put dvjema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napao po osnovi seksualne orijentacije te jednoj pljunuo u lice, nakon čega se dao u bijeg.

Zatim oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predjelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smjeru. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Oko 22.30 sati za vrijeme dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja, prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice.


Stigla i kazna

Upravo ova posljednja grupa danas je stigla pred lice pravde, a sličan scenarij se očekuje i za ostale.

Zagrebačka policija danas je kazneno prijavila četvoricu muškaraca i jednu ženu zbog nasilničkog ponašanja iz mržnje nad sudionicima subotnjeg Zagreb Pridea.

Iz policije kažu: “Takvim drskim ponašanjem te nasiljem na javnom mjestu, a koje je počinjeno zbog spolnog opredjeljenja oštećenoga, osumnjičenici su oštećenog doveli u ponižavajući položaj”.

Komentari