Pritvoren sin Josipa Đakića, pijan prijetio policajcima ‘znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz!

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, 22-godišnji Tomislav Đakić, pritvoren je nakon što je pijan izvrijeđao četvoricu zagrebačkih policajaca. Kako neslužbeno doznajemo, incident se dogodio u srijedu u poslijepodnevnim satima ispred zagrebačkog restorana Trnjanka. Tamo je policijska ekipa pozvana jer je, prema dojavi, došlo do sukoba više muškaraca.

Policajci su pred Trnjankom zatekli osobe koje su tražile intervenciju, ali i navodno vidno pijanog Tomislava Đakića. Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih. “Znate li vi tko sam ja?”, galamio je Đakić mlađi dok su ga policajci pokušavali umiriti. Nastavio im je prijetiti: “Svi ćete dobiti otkaz”. Bez obzira na to što je opetovano upozoren da se smiri i prestane s vrijeđanjem, mladić je policajcima poručio da mu mogu “popušiti k….”, te im je izvrijeđao majke. Jednog policajca Đakić je navodno i pljunuo.

U Vrapče na triježnjenje

Na kraju je mladić vezan i priveden u 8. policijsku postaju na zagrebačkom Trnju. Tamo je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija od 1,5 promila alkohola u krvi. Policajci su uočili i da je prilikom intervencije Tomislav Đakić zadobio lakšu ozljedu, što je i službeno evidentirano. Kako bi se otrijeznio, mladi Đakić hospitaliziran je u bolnici u Vrapču.

Tek idući dan nad njim je nastavljeno kriminalističko istraživanje. Kako doznaje Telegram Đakić je prijavljen zbog prijetnji upućenih četvorici policajaca. S kaznenom prijavom predan je u četvrtak pritvorskom nadzorniku. Za kazneno djelo za koje je Tomislav Đakić prijavljen, a radi se o prijetnji službenim osobama, kazneni zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina, piše Telegram.



Komentari