PRITISAK NA FUCHSA Nastavničke grupe traže od ministra zaštitu u školama od protivnika epidemioloških mjera

screenshot

Od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa su nastavničke grupe s Facebooka, Školska zbornica i 45 minuta zatražile da školske djelatnike zaštiti od protivnika epidemioloških mjera u školama, a da se izgrednike koji su upali u Osnovnu školu Krapinske Toplice kazni.

“Tražimo da najoštrije reagirate i poduzmete sve korake da se ovakve stvari ne bi više događale. Prije svega tražimo da se izgrednici iz Krapinskih Toplica najoštrije kazne kako do ovoga ne bi dolazilo u budućnost””, zatražile su nastavničke grupe u otvorenom pismu upućenom ministru Fuchsu.

Oni smatraju da se u školama to ne bi smjelo događati. Škole moraju biti sigurna mjesta za sve učenike i zaposlenike.

Osvrnuli su se i na postojanje internetskih grupa u kojima se javno objavljuju imena škola, ravnatelja i učitelja i poziva otvoreno na linč onih koji ne rade onako kako protivnici epidemioloških mjera misle da bi trebali.



“Smatramo da nitko samovoljno ne može tumačiti Ustav, zakon i propise na temelju kojih škole rade, a još manje, ukoliko je istima nezadovoljan može svoje nezadovoljstvo iskazivati ugrožavanjem sigurnosti učenika i zaposlenika škole”, ističu nastavničke grupe.

Dodaju kako je, prema njihovom mišljenju, Fuchs odgovoran za osiguravanje uvjeta i sigurnosti nastavnika u školama, pogotovo kod provedbe propisanih epidemioloških mjera.

“Na Vama je da nama koji na terenu provodimo mjere koje donosi Vaše ministarstvo i ostale nadležne institucije Republike Hrvatske, osigurate sigurnost od svih onih koji se s njima ne slažu”, piše u pismu nastavničkih grupa koje okupljaju oko 20 tisuća nastavnika, učitelja i drugog obrazovnog osoblja.

Podsjetimo, zbog zabrane ulaska u školu učeniku koji ne želi nositi zaštitnu masku, u petak je ispred Osnovne škole Krapinske Toplice organiziran prosvjed 20-ak ljudi, koji je organizirao otac jednog dječaka kojemu je zbog nenošenja maske zabranjen ulazak u školu. Otac tvrdi da njegovom sinu maska smeta za disanje te da mu u školi ne dozvoljavaju da prolazi kroz zajedničke prostorije bez maske, dodajući da mu je na taj način uskraćeno osnovno pravo na obrazovanje.

Komentari